Home » Productnieuws » Zyxel ATP: geavanceerde firewall beschermt mkb tegen cyberbedreigingen

Zyxel ATP: geavanceerde firewall beschermt mkb tegen cyberbedreigingen

Geplaatst in: Productnieuws 0

Zyxel, Your Networking Ally, kondigt een nieuwe firewall-lijn aan: Zyxel ATP. Mkb’ers hebben hiermee eindelijk een kosteneffectieve manier om hun netwerken en hun gegevens te beschermen, zelfs tegen zero-day aanvallen waar conventionele security-oplossingen geen vat op hebben.

Zyxel ATP is een alles-in-een gateway die met schaalbare, cloudgebaseerde sandboxing en meerdere extra beveiligingslagen zowel bekende als onbekende cyberbedreigingen kan opsporen en blokkeren.

Onbekende bedreigingen kunnen niet worden tegengehouden door conventionele beveiligingsoplossingen. Het aantal van dit soort bedreigingen groeide in de tweede kwartaal van vorig jaar met 40 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor.

“De ransomware-epidemie van vorig jaar is een waarschuwing dat je geen gevoelige informatie of grote sommen contant geld hoeft te hebben om doelwit te zijn”, aldus Peter van der Putten, Head of Channel van Zyxel Benelux. “En tot nu toe was de geavanceerde technologie die nodig is om deze bedreigingen af te weren voor de meeste mkb’ers onbetaalbaar. Met de ZyWALL ATP-serie en zijn meerlaagse bescherming is deze budgetdrempel voor het mkb aanzienlijk verlaagd.”

Sandboxing

Zyxel ATP maakt gebruik van sandboxing, waarmee onbekende en potentieel gevaarlijke datapakketjes in een veilige, verborgen omgeving worden geplaatst om te bepalen of ze veilig zijn voordat ze wel of niet worden toegelaten.
Veel bedreigingen halen de sandbox niet. Zoals de meeste beveiligingsoplossingen beoordeelt Zyxel ATP inkomende datapakketten door hun signature te controleren. De nieuwe handtekeningen komen via reguliere updates binnen via vertrouwde bronnen als Bitdefender. Verder ontvangt Zyxel ATP ook een continue stroom van updates voor elke nieuwe bedreiging die door elke andere ATP-firewall wereldwijd wordt geïdentificeerd.

Gratis jaarabonnement

Voor een complete oplossing die elke bedreiging kan neutraliseren, is Zyxel ATP versterkt met een aantal extra beschermingslagen: webbeveiliging (content- en botnetfilters), app- en e-mailbeveiliging, inbraakdetectie en -preventie, geo-blocking en een beheerde AP-service. Verder is er nog SecuReporter, een opkomende clouddienst die je beveiligingsdata analyseert om inzichten te geven die eenvoudig te begrijpen en te gebruiken zijn.

Zyxel ATP wordt standaard geleverd met een gratis ‘Gold’-jaarabonnement, waarmee gebruikers de tijd krijgen om elke functie te leren kennen.

De ATP200 is bedoeld voor kleine bedrijven, terwijl de ATP500 kan voorzien in de behoeften van zowel kleine als middelgrote ondernemingen. Ze hebben respectievelijk een doorvoercapaciteit van 1.800 en 2.600 Mbps en aanbevolen gebruikersaantallen van 1-50 en 50-100.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + achttien =