Home » Productnieuws » Symantec NetBackup maakt einde aan backup window

Symantec NetBackup maakt einde aan backup window

Geplaatst in: Productnieuws 0

Symantec Corp. kondigt Symantec NetBackup 7.5 aan. Deze oplossing helpt ondernemingen met de uitdagingen rond hun backup-beleid. Hiermee wordt gebroken met de bestaande aanpak van backup-oplossingen zoals deze door andere leveranciers worden aangeboden. De groei in de hoeveelheid data is enorm geweest, terwijl de winst uit backup performance tot dusverre steeds is toegenomen. Tegelijkertijd hebben backup teams last van gemiste backup windows en niet-geïntegreerde oplossingen voor fysieke en virtuele backups, deduplicatie en snapshots. Uiteindelijk hebben organisaties te maken met een situatie waarin recovery, de reden waarom backup bestaat, complex en onnodig duur is.

Symantec heeft een nieuwe benadering voor de backup. Het bedrijf introduceert NetBackup 7.5 met nieuwe opties, waaronder NetBackup Accelerator om backups tot honderd keer sneller te maken, maar het biedt eveneens een ‘Instant Full Recovery’-mogelijkheid, NetBackup Replication Director om NetApp® Snapshots™ met backup te integreren en NetBackup Search om eenvoudig zoeken naar en recovery van backup data en selectieve juridische hold mogelijk te maken. In tegenstelling tot andere backup-technologieën die vertrouwen op het IT-team voor de integratie van meerdere backup-oplossingen, is NetBackup beschikbaar als één enkel geïntegreerde appliance voor het datacenter, decentraal kantoor en virtuele omgevingen. NetBackup biedt klanten een vereenvoudigde implementatie en gebruik.

Symantec maakt ook een uitgebreid partnership met NetApp bekend. Hierdoor komt integratie met NetBackup Replication Director tot stand, wat klanten in staat stelt Snapshot en backup-beheer te verenigen. Replication Director stelt organisaties in staat kosten en complexiteit te verminderen door backup en gerepliceerde Snapshots te herstellen en beheren vanaf een enkel NetBackup beheer-console.

“Net als 112 het enige aanspreekpunt is voor de politie, brandweer of medische noodhulp, is NetBackup het enige aanspreekpunt voor herstel van tape, disk, fysieke, virtuele, snapshot of cloud-gebaseerde backups”, aldus Erik van Veen, Senior Manager Technical Sales Organisation bij Symantec. “Symantec NetBackup 7.5 maakt backups tot honderd keer sneller, het verenigt snapshots en backup en het brengt fysieke en virtuele bescherming samen. De dagen dat je meerdere verschillende backup-oplossingen had draaien zijn geteld en de verantwoordelijkheid om het allemaal samen te laten werken is niet langer de verantwoordelijkheid van de backup-beheerder.”

NetBackup 7.5 biedt de volgende voordelen:

  • Maak een einde aan de backup window met honderd keer snellere backups: Volgens een recent onderzoek van Symantec onder 1425 ondernemingen, geeft 72% van de respondenten aan dat ze van backup product zou switchen al de backup-snelheid zou verdubbelen. NetBackup Accelerator biedt honderd keer snellere backup met ‘Instant Full recovery’ door één enkele klik in de NetBackup beheer-console. Dit biedt backup-beheerders de snelheid van incrementele backups met de voordelen van een volledige backup zonder de overhead en kosten tijdens recovery.
  • Verenig snapshots en backup: NetBackup 7.5 bevat NetBackup Replication Director om het beheer van snapshots te centraliseren en het herstel van honderden gerepliceerde snapshots te versnellen. Replication Director maakt gebruik van de tien jaar aan ervaring die NetBackup heeft met het beheer van snapshots en de geavanceerde API in Symantecs populaire OpenStorage (OST) interface. Deze kan integreren met storage-efficiënte NetApp snapshots en replicatie (SnapVault en SnapMirror®) voor snellere backup en herstel. Replication Director biedt organisaties de snelheid van snapshots met de gecentraliseerde beheer- en recovery-mogelijkheden van NetBackup.
  • Strijd tegen oneindig behoud: Veel organisaties lopen een enorm juridisch en financieel risico als gevolg van overmatige retenties van backup tapes. NetBackup Search maakt een einde aan oneindige retenties door organisaties te helpen bij het vaststellen van welke informatie gearchiveerd moet worden en welke informatie kan worden verwijderd, gebaseerd op juridische relevantie of cases op het gebied van wet- en regelgeving. Dit vermindert de tijd en kosten die IT uitgeeft aan eDiscovery en het neemt de noodzaak weg om backups voor altijd te bewaren.
  • Een product voor elke recovery: Onderzoeksresultaten laten zien dat de gemiddelde onderneming meerdere verschillende backup-oplossingen heeft draaien. Dit leidt tot operationele complexiteit. Symantec NetBackup is het enige aanspreekpunt voor backup, deduplicatie en recovery van tape, disk, virtuele machines, fysieke machines of de cloud. Symantec is ook de enige leverancier die al deze oplossingen integreert in één NetBackup appliance. Om kapitaaluitgaven te verminderen, heeft NetBackup ondersteuning voor cloud storage toegevoegd van AT&T, Amazon Web services en Rackspace. Dit als toevoeging op het bestaande partnership met Nirvanix. Verbeterde WAN-optimalisatie en encryptie in NetBackup stelt deze partners in staat cloud storage voor backup te bieden als een kostenefficiënt alternatief voor tape.
  • Verenig virtueel en fysiek met V-Ray: NetBackup 7.5, ondersteund door Symantec V-Ray, biedt X-Ray-achtige zichtbaarheid in VMWare VMDK-bestanden en Hyper-V VHD-bestanden waarmee een daadwerkelijk granular recovery mogelijk is, zonder de data te kopiëren. De gepatenteerde V-Ray-technologie maakt deduplicatie ook mogelijk binnen fysieke en virtuele omgevingen van een enkele oplossing. NetBackups Virtual Machine Intelligent Policy (VIP) spoort automatisch nieuwe, verplaatste of gekloonde virtuele machines op, backupt deze en verdeelt backups voor een optimale prestatie.
  • Stop met vervoer van tapes: NetBackup 7.5 vereenvoudigt disaster recovery door het aanbieden van Auto Image Replication (AIR). AIR automatiseert de replicatie van backup-data tussen meerdere NetBackup- domeinen en stelt klanten in staat om gedeeltes van redundante data te verwijderen. AIR haalt ook de noodzaak weg voor de fysieke verplaatsing van backup-data via tape en het verlaagt het risico dat disaster recovery niet mogelijk is door menselijk falen. Dit biedt een aanzienlijk voordeel boven traditionele tape-gebaseerde off-site storage waarbij backups moeten worden gedupliceerd naar tapes die vervolgens worden verzonden naar de disaster recovery site. Dit is een tijdrovende en kostbare activiteit met daarbij het risico dat tapes tijdens het transport verloren kunnen raken of gestolen kunnen worden.

Beschikbaarheid
Symantec NetBackup 7.5 is leverbaar in het voorjaar van 2012 via Symantecs wereldwijde netwerk van resellers, distributeurs, system integrators of via directe verkoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × drie =