Home » Productnieuws » Symantec introduceert Endpoint Beveiliging voor de Cloud Generatie

Symantec introduceert Endpoint Beveiliging voor de Cloud Generatie

Geplaatst in: Productnieuws 0

Symantec kondigt de meest geavanceerde en volledig uitgeruste endpoint oplossing aan. Deception technologie, mobiele beveiliging en Endpoint Detection en Response (EDR) worden samengebracht met behulp van geavanceerde machine learning. Voortbouwend op het Symantec Endpoint Protection (SEP) platform vormt het de eerste oplossing die de best mogelijke bescherming en detectie integreert in een enkele toepassing. Hiermee worden klanten geholpen de uitdagingen van de Cloud Generatie aan te gaan door het vereenvoudigen en optimaliseren van de omgeving, het verlagen van de kosten en het verbeteren van de beveiliging.

Door de huidige cloud oplossingen en mobiele technologieën, en daardoor veranderende zakelijke landschap, moeten organisaties harder werken om werknemers te beveiligen op meerdere apparaten, terwijl zij zich tegelijkertijd beveiligen tegen nieuwe bedreigingen. Recente aanvallen zoals WannaCry en Petya onderstrepen de noodzaak voor een platform-brede aanpak die innovatieve beveiliging mogelijk maakt op alle apparaten, netwerken en applicaties. Deze uitdagingen worden bemoeilijkt door een gebrek aan ervaren cyberbeveiliging-personeel en de komst van complexe oplossingen gericht op de beveiliging van een enkel apparaat.

Symantec biedt deze unieke en uitgebreide endpoint-mogelijkheden in een complete applicatie waarmee IT-professionals bedreigingen kunnen waarnemen en beheren terwijl de complexiteit wordt teruggebracht. Dankzij het integratie framework kunnen producten van partners geïntegreerd worden in Symantec Endpoint Protection (SEP) en beheerd worden vanuit de Symantec applicatie.

“Onze nieuwe endpoint oplossing is precies waar onze klanten om hebben gevraagd, de beste beveiligingscapaciteiten geïntegreerd in een enkele applicatie waarmee efficiëntie gestroomlijnd wordt en bedreigingen, malware en ransomware effectief bestreden kunnen worden,” aldus Mike Fey, Symantec president en COO. “Maar nog belangrijker is dat deze technologieën niet simpelweg zijn geïntegreerd, maar stuk voor stuk beter zijn dan de concurrerende alleenstaande oplossingen op de markt. We noemen het Endpoint Beveiliging voor de Cloud Generatie en we zijn erg trots om geavanceerde technologie van dit niveau aan te kunnen bieden aan onze klanten.”

Endpoint Beveiliging voor de Cloud Generatie introduceert een aanpak op platformbasis voor de moderne beveiligingsomgeving, waarmee unieke innovaties de grenzen van endpoint beveiliging verleggen. Symantec Endpoint Protection is verbeterd met een aantal nieuwe innovatieve mogelijkheden, waaronder:

  • Deception op schaal – Symantec maakt het aanvallers moeilijker door deception mogelijkheden te introduceren in endpoint beveiliging. Deception technologie laat aanvallers geloven dat ze succesvol zijn binnengedrongen in een organisatie terwijl ze in werkelijkheid doorgestuurd zijn naar een fictieve omgeving waar ze fictieve data voorgeschoteld krijgen. Dit geeft het beveiligingsteam de mogelijkheid om gelijktijdig de aanval te neutraliseren. Als onderdeel van SEP 14.1 brengt Symantec als eerste deze technologie naar een endpoint beveiligingsproduct. Als marktleider kan de deception beveiliging wereldwijd uitgerold worden naar alle 175 miljoen door Symantec beveiligde endpoints.
  • Mobile Threat Defense door SEP Mobile – Symantec kondigt de wereldwijde beschikbaarheid aan van SEP Mobile, slechts 90 dagen na het inlijven van Skycure, waarmee de best mogelijke beveiliging van endpoints beschikbaar komt voor klanten en partners. SEP Mobile voorziet in volledige, accurate en effectieve mobiele beveiliging waarmee organisaties zowel persoonlijke als zakelijke apparaten met moderne mobiele besturingssystemen, waaronder Android en iOS, kunnen beschermen.
  • Endpoint Detection and Response – Symantec introduceert Advanced Threat Protection 3.0 met belangrijke EDR-verbeteringen geïntegreerd in SEP 14. In aanvulling daarop breidt Symantec de beveiliging uit met Symantec Endpoint Detection and Response Cloud, een cloud-gebaseerde dienst die binnen enkele minuten kan worden uitgerold en de beveiliging van een organisatie tegen cyberaanvallen verbeterd. Symantec EDR Cloud verbetert de productiviteit van beveiligingsonderzoekers met kant-en-klare draaiboeken voor beveiligingsincidenten. Hierin worden de vaardigheden van ’s werelds meest ervaren analisten beschikbaar gesteld voor elke organisatie wat leidt tot een kostenverlaging bij het bestrijden van bedreigingen.
  • Signatureless Protection – SEP 14.1 past geavanceerde machine learning technieken en gedragsanalyses toe om intensieve beveiliging beschikbaar te maken en deze te optimaliseren voor de omgeving van de klant. SEP 14 was in staat meer dan een miljard potentiële WannaCry infecties te voorkomen met behulp van deze technologie.
  • Symantec Endpoint Protection met Hardening – SEP Hardening voorkomt het uitbuiten van kwetsbaarheden, waaronder zero-day aanvallen, en beperkt de schade van aanvallen door het afschermen en isoleren van verdachte en kwaadaardige activiteiten gericht op veelgebruikte applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − elf =