Home » Productnieuws » Sophos maakt encryptie in de cloud eenvoudig

Sophos maakt encryptie in de cloud eenvoudig

Geplaatst in: Productnieuws 0

IT-beveiligingsbedrijf Sophos heeft vandaag de nieuwste versie aangekondigd van haar oplossing voor gegevensbescherming, SafeGuard Enterprise. Dit is de eerste oplossing in de branche die functionaliteit biedt voor encryptie in de cloud. SafeGuard beschermt kritieke gegevens in publieke, private en hybride cloudomgevingen.

Automatische cloudbeveiliging
Veel bedrijven gebruiken tegenwoordig cloudservices om gevoelige gegevens op te slaan en te delen. Cloudservices bieden een handige manier om gebruikers over hun bestanden te laten beschikken vanaf iedere locatie en met ieder apparaat. Er gaan echter ook stemmen op dat de risico’s van cloudservices te groot zijn. Sommige bedrijven stellen zich dan ook terughoudend op ten opzichte van de cloud, vanwege de onzekerheid over de plaats waar de gegevens precies worden opgeslagen en de angst dat de cloudservices volledige toegang hebben tot die gegevens.

In de Global Information Security Survey van Ernst & Young, die in november 2011 is gehouden, gaf 61% van de respondenten aan dat cloudservices in het komende jaar zullen worden geëvalueerd of gebruikt. Het gaat hierbij om een mix van publieke, private en hybride cloudomgevingen. 52 procent van de bedrijven gaf echter aan geen maatregelen te hebben genomen om de risico’s in de cloud te beperken.

SafeGuard Encryption for Cloud Storage versleutelt automatisch de bestanden die naar de cloud worden geüpload vanaf elk beheerd eindpunt en zorgt daarmee voor beveiliging op iedere locatie. Voor dit eenvoudige proces is alleen een wachtwoord nodig. Vervolgens kunnen de beveiligde bestanden vanaf iedere plek worden gebruikt, wat leidt tot betere samenwerking en een hogere productiviteit.

“Met de cloudencryptie in deze nieuwe versie van SafeGuard Enterprise zet Sophos een ongeëvenaarde waardepropositie in de markt,” zegt Clain Anderson, Director of Software bij Lenovo. “De combinatie van Sophos en Lenovo PC producten maakt het bedrijven mogelijk om de cloud met vertrouwen te gebruiken voor het verhogen van de productiviteit, met behoud van de beveiliging van gegevens.”

Beveiliging van de interne cloud
Gegevensbeveiliging houdt meer in dan alleen het voorkomen dat onbevoegden zichzelf toegang verschaffen tot gevoelige informatie. IT-medewerkers hebben vaak toegang tot alle bestanden op het netwerk. Dat is een bron van onzekerheid en stress, zeker in het geval van gegevensdiefstal of andere kwaadwillende activiteiten. SafeGuard Encryption for File Share neemt deze onzekerheid weg, doordat alleen gemachtigde gebruikers toegang hebben tot gevoelige gegevens. SafeGuard FileShares maakt gebruik van centrale sleutels om gemachtigde gebruikers of gemachtigde groepen toegang te geven tot bestanden, en die tegelijkertijd versleuteld te laten voor alle anderen. Maar bovenal zorgt SafeGuard ervoor dat de bestanden versleuteld blijven wanneer ze worden gekopieerd of verplaatst naar een andere schijf, een ander netwerk of een ander apparaat.

Gegevens onderweg
Volgens de Cisco Visual Networking Index (VNI) Global Mobile Data Traffic Forecast voor de periode van 2011 tot 2016, zullen er in 2016 zo’n acht miljard mobiele apparaten zijn – meer dan het aantal mensen op aarde.

En naarmate er meer mobiel wordt gewerkt, stijgt ook de behoefte aan externe toegang tot gegevens. Maar gevoelige gegevens die via een mobiel apparaat worden gebruikt, zijn vaak niet versleuteld. SafeGuard Enterprise brengt daar verandering in met behulp van naadloze integratie van de cloud metmobiele apparaten. De Sophos Mobile Encryption App werkt in combinatie met SafeGuard Encryption for Cloud Storage; gebruikers versleutelen hun gegevens met SafeGuard Encryption for Cloud Storage en stellen die beschikbaar voor smartphones en tablets van gemachtigde gebruikers, ongeacht hun locatie.

“Een van de grote uitdagingen voor Verizon is het beveiligen van niet alleen laptops en harde schijven, maar ook de bestanden die in de cloud zijn opgeslagen en worden geopend op mobiele apparaten,” zegt Paul Dooley, Information Technology Manager bij Verizon. “SafeGuard Enterprise biedt ons allerlei mogelijkheden voor de bescherming van die gegevens, op computers, flashdrives, in gedeelde mappen op het netwerk en zelfs in de cloud. Sophos beveiligt onze gegevens en houdt het beheer simpel.”

“In de moderne zakenwereld bevinden de gebruikers zich overal. Gegevensbescherming moet dus ook overal aanwezig zijn,” aldus Matthias Pankert, Vice President Product Management bij Sophos. “Steeds meer bedrijven krijgen te maken met dure en pijnlijke gegevensdiefstal. Het belang van een goede beveiliging van gegevens is dus groter dan ooit. De nieuwste versie van SafeGuard Enterprise biedt die beveiliging.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − 10 =