Home » Productnieuws » Sophos completeert Unified Threat Management met endpoint protection

Sophos completeert Unified Threat Management met endpoint protection

Geplaatst in: Productnieuws 0

Sophos kondigt Sophos UTM 9 aan, de eerste unified thread management-oplossing die is ontworpen om echt complete beveiliging te bieden vanuit één fysieke of virtuele machine. Organisaties en IT-teams hoeven niet langer veel tijd en middelen te besteden aan de configuratie van meerdere endpoint oplossingen om hun volledige IT-infrastructuur te beveiligen. Sophos UTM 9 biedt volledige beveiliging, ongeacht locatie. Het combineert de bekroonde endpoint protection- en unified threat management-oplossingen van het bedrijf in één beheerconsole.

“Toen ik de UTM-markt voor het eerst ontdekte, voorzag ik dat het uiteindelijk alles zou moeten omvatten wat een bedrijf tegen bedreigingen beschermt”, zegt Charles Kolodgy, Vice President Research van IDC. “Endpoint beheer werd nog wel eens genegeerd of verdeeld over afzonderlijke producten. Sophos zag in dat mobiele apparaten het endpoint beheer veel ingewikkelder maken en voegde beleidsbeheer voor alle endpoint apparaten, ongeacht type of netwerk, toe aan hun UTM-oplossingen.”

Het beveiligen van alle netwerken is veel complexer geworden. Bedrijven hebben meer moeite om de vele oplossingen voor endpoint protection te beheren en optimaal te benutten. Organisaties zijn op zoek naar oplossingen die hun IT-beheer kunnen vereenvoudigen.
Steeds vaker wordt gekozen voor een UTM-oplossing om dit probleem te ondervangen, maar die waren tot nu toe nooit echt volledig. Door implementatie en beheer van endpoint protection toe te voegen, biedt Sophos IT-teams de mogelijkheid om eenvoudig over alle bescherming te beschikken die ze nodig hebben. Met Sophos UTM 9 kunnen IT-managers in een paar minuten tijd de endpoints, het netwerk en de data van hun organisatie beschermen tegen bedreigingen, ongeacht waar hun mensen werken en welke apparaten ze gebruiken.

Volgens de Worldwide Quarterly Security Appliance Tracker van International Data Corporation (IDC) vertegenwoordigde de UTM-markt in het eerste kwartaal van 2012 zo’n 28,5 procent van de omzet op het gebied van security oplossingen, als gevolg van een jaar-op-jaargroei van 12,2 procent. Deze ontwikkeling biedt enorme mogelijkheden voor resellers die samen met leveranciers dit soort oplossingen bieden.

Sophos UTM: nieuwe eigenschappen:

Bewezen Endpoint Protection
Beschermt overal, door gebruik te maken van de cloud om medewerkers waar dan ook te beveiligen en controleren, en door security gateways uit te breiden voor het implementeren en beheren van zowel endpoint protection als apparaatcontrole. Sophos maakt voor zijn innovatieve benadering van endpoint protection gebruik van zijn cloud service LiveConnect. Gebruikers kunnen altijd al hun endpoints beheren, waar ze ook zijn en hoe ze ook verbinding maken. Computers worden up-to-date gehouden en er kan op elk moment nieuw beleid worden uitgerold.

HTML5 VPN: apparaatonafhankelijke veilige toegang voor gebruikers op elke locatie
Maakt veilige toegang tot externe applicaties mogelijk zonder dat er software geïnstalleerd hoeft te worden. Met het HTML5 VPN-portal kunnen gebruikers vanaf elke plek en met ieder apparaat verbinding maken met interne bronnen. De portal van Sophos gebruikt HTML5 en geeft toegang via bijvoorbeeld VNC, extern bureaublad, SSH en meer.

Ondersteuning van draadloze hotspots
Beheert internettoegang voor gasten en bezoekers met aanpasbare draadloze hotspots. Door de opkomst van ‘bring your own device’ (BYOD) is het voor organisaties lastig gasten eenvoudige en veilige draadloze toegang te bieden. De draadloze beveiliging van Sophos maakt dit mogelijk door het beveiligingsbeleid uit te breiden naar alle gasten. Daarnaast kunnen bedrijven een maximale verbindingstijd en/of bandbreedte voor gastentoegang instellen.

Geïntegreerde Sophos antivirus-engine
Scant e-mails en dataverkeer met de bekroonde antivirustechnologie van Sophos en een tweede commerciële engine (van Avira). Sophos detecteert virussen, spyware, wormen, trojans en adware in één scan en beschermt tegen zero-day-aanvallen.

“UTM 9 betekent niet alleen een mijlpaal voor Sophos, maar ook voor organisaties in de hele wereld. Sinds onze overname van Astaro, een jaar geleden, zijn we erin geslaagd een geïntegreerde oplossing op de markt te brengen die nieuw is in de branche ”, zegt John Shaw, vicepresident productmanagement van Sophos. “De oplossing is bedacht door ons geïntegreerde ontwikkelteam, maar is vervolmaakt door onze gepassioneerde en actieve gebruikers, die talloze tips voor functionaliteiten hebben gegeven in onze forums.”

Meer informatie over de Unified-oplossingen van Sophos is te vinden op www.sophos.com/networksecurity.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + 11 =