Home » Productnieuws » SonicWALL netwerkbeveiliging voor Android smartphones en tablets

SonicWALL netwerkbeveiliging voor Android smartphones en tablets

Geplaatst in: Productnieuws 0

SonicWALL heeft de Mobile Connect app voor Google Android smartphones en tablets gelanceerd. Deze app kan gratis gedownload worden in de Android Market. Hiermee zijn Android-smartphone en tablet-gebruikers zeker van uiterst beveiligde netwerktoegang tot het SSL versleutelde VPN van hun bedrijf, universiteit of overheid. Eens de applicatie is geïnstalleerd kunnen mobiele gebruikers hun documenten en toegang beheren langsheen SonicWALL apparaten, waaronder de SonicWALL Aventail E-Class Secure Remote Access (SRA), SRA voor KMO’s en de SonicWALL Next-Generation Firewalls.

Mobiele toestellen zoals smartphones en tablets zorgen ervoor dat business informatie steeds bereikbaar en up to date is. Maar tegelijk kunnen deze toestellen, al dan niet opzettelijk, zorgen voor malware in het netwerk. Wanneer de Mobile Connect app in slagorde wordt gebracht samen met een SonicWALL Next-Generation Firewall (NGFW), creeërt deze app een ‘Clean VPN™’ om alle verkeer te decrypteren terwijl de firewall bedreigingen, virussen en malware van de smartphones en tablets op het SSL VPN ontmijnt, nog vooraleer deze het netwerk binnenkomen. SonicWALL Clean VPN zorgt voor een dubbele bescherming: een veilige VPN toegang en verkeerstroom door de combinatie van SSL VPN en de uiterst verfijnde firewall van de volgende generatie. Bovendien kunnen netwerkbeheerders de SonicWALL Application Intelligence and Control functionaliteit gebruiken om te bepalen welke apps de nodige bandbreedte moeten krijgen. Hierdoor krijgen de voor de organisatie belangrijke applicaties voorrang, terwijl andere, vaak datagulzige apps een lagere prioriteit krijgen in hun bandbreedtegebruik.

Wanneer smartphones en tables binnenkomen in het bedrijfsnetwerk via Wi-Fi, zal een SonicWALL Next-Generation Firewall het verkeer scannen om te verzekeren dat de Android toestellen in lijn zijn met het veiligheidsbeleid, de applicatiecontrole en de inhoudsfilters van de de organisatie. Hierdoor kunnen Android gebruikers veilig en gecontroleerd aan de slag buiten het netwerk dankzij Mobile Connect en in binnen het bedrijfswerk dankzij SonicWALL Clean Wireless™.

Een bijzondere toepassing van de Mobile Connect app is End Point Control™ (EPC), wat enkel beschikbaar is op de SonicWALL Aventail E-Class SRA Series. Met Android-gebaseerde  smartphones en tablets die de Mobile Connect-toepassing gebruiken, zal EPC specifieke apparaat attributen identificeren en controleren wanneer een toestel connectie maakt met het network. EPC kan ook vaststellen of een Android toestel gekraakt is, waardoor de ingebouwde Androidveiligheidsdrempels onderuit gehaald worden. In dat geval zal EPC de verbinding met deze toestellen weigeren of in quarentaine plaatsen.

“Android tablets en smartphones zijn onontbeerlijke toestellen voor de mobiele medewerkers van vandaag. Daarom hebben bedrijven en organisaties instrumenten nodig om de veiligheid voor deze toestellen te beheren, zowel binnen als buiten het bedrijfsnetwerk,” zegt Patrick Sweeney, vice president of product management and corporate marketing bij SonicWALL. “Met Mobile Connect kunnen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden hun stringente veiligheidstandaarden aanhouden ook wanneer hun werknemers buiten de beveiligde perimeter van de organisatie werken, en zo hun productiviteit vergroten.”

Met de Mobile Connect app voor Android, kunnen gebruikers en organisaties in alle veiligheid werken, ook wanneer ze onderweg zijn en werken via publieke hotspots en over 3G/4G connecties. De SonicWALL Mobile Connect app voor Android app is onmiddellijk en gratis beschikbaar via de Android Market.

SonicWALL biedt ook de Mobile Connect app voor iOS iPhone en iPad en is beschikbaar in de App Store.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − elf =