» » ‘BYOD en beveiliging bijten elkaar niet’

‘BYOD en beveiliging bijten elkaar niet’

Geplaatst in: Onderzoek | 0

Forrester Research publiceerde onlangs een rapport met de resultaten van een onderzoek onder zevenduizend medewerkers in Amerika en Europa. Forrester vroeg hen naar beleid en praktijk van beveiliging binnen hun bedrijven in de periode 2012 – 2013.

Het rapport maakt onder meer duidelijk dat Bring-Your-Own-Device (BYOD) snel groeit, wat onder andere leidt tot bezorgdheid over de beveiliging. 39 procent van de respondenten zegt dat zij zich zorgen maken over de beveiliging van mobiele apparatuur. De helft is bezorgd over diefstal. Daarnaast geeft de helft van de respondenten aan dat zij niet beschikken over databeschermingsoftware op hun device.

De uitkomsten laten duidelijk zien dat BYOD groeit, maar ook dat bijna een kwart van de bedrijven niet de juiste beveiligingsmaatregelen treft. Toch is het wel degelijk mogelijk om een uitgekiend BYOD-beleid in te voeren, waarbij medewerkers flexibel en mobiel zijn, terwijl tegelijkertijd hun apparatuur en bedrijfsdata goed beschermd is. Dit lijkt complexer dan het is, want het beveiligen van persoonlijke apparatuur is een relatief eenvoudige taak. Met de juiste oplossing voor Mobile Device Management (MDM) is het namelijk mogelijk om alle apparaten die verbinding zoeken met het netwerk geautomatiseerd te beveiligen. Op deze manier krijgen medewerkers hetzelfde niveau van beveiliging op hun eigen mobiele devices als op de apparaten van hun werkgever.

BYOD is hoe dan ook een fenomeen dat niet langer te negeren is. Bedrijven moeten dus actie ondernemen om de beveiliging van bedrijfsdata op persoonlijke devices van medewerkers te garanderen. Zo kunnen zij ├ęcht profiteren van de voordelen van BYOD.

(Tekst: Kaseya)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 14 =