» » BusinessForensics wint SBIR Subsidie voor innovatieve Cyber Security oplossing

BusinessForensics wint SBIR Subsidie voor innovatieve Cyber Security oplossing

Geplaatst in: Onderzoek | 0

aanbesteden-van-innovatiesHigh Tech start-up BusinessForensics heeft in samenwerking met haar partners TU Delft, TNO en TEXAR Data Science de SBIR “Cyber Security” 2013 gewonnen. Met de SBIR wil AgentschapNL in opdracht van de ministeries van V&J, BZK, Defensie en EL&I, en NWO een impuls geven aan cyber security onderzoek in Nederland. Als winnaar van deze SBIR Cyber security 2013 ontvangt BusinessForensics een ontwikkelingsbudget voor de doorontwikkeling van haar platform.

Van de 19 geselecteerde voorstellen zijn na het haalbaarheidsonderzoek (Fase 1) 8 innovatie voorstellen goedgekeurd voor ontwikkeling (Fase 2), waaronder het innovatie voorstel “Real-time monitoring en Adaptieve Cyber Intelligence​” van BusinessForensics. Centraal in Fase 2 staat de ontwikkeling van een innovatief cybercrime-detectieplatform, met gebruik van de modernste technieken uit de kunstmatige intelligentie, (big) data-analyse en mens-machine-interactie (MMI).

Over BusinessForensics
BusinessForensics is een Nederlandse High Tech start-up met een innovatief software platform. Het platform stelt banken, verzekeraars, telecom bedrijven en overheidsinstellingen in staat om fraude en andere vormen van (financial & cyber) crime preventief te monitoren en te onderzoeken.  “Met het winnen van de SBIR Cyber Security wordt BusinessForensics in staat gesteld om aan te tonen dat het software platform van BusinessForensics van grote waarde kan zijn voor de (toekomstige) monitoring en beveiliging van Nederlandse vitale infrastructuren”, aldus Tames Rietdijk, Partner bij BusinessForensics.

Naast een in-memory big data analyse module voor het in real time detecteren van afwijkingen beschikt het BusinessForensics platform over een geavanceerde onderzoeks- en case management module. Hiermee kan effectief onderzoek gedaan worden naar gedetecteerde bedreigingen, zoals: cyber crime, witwassen, credit card en telecom fraude, georganiseerde misdaad en andere soorten van complexe fraude. Het systeem helpt om grote hoeveelheden data en complexe verbanden begrijpelijk en efficiënt te analyseren en visualiseren: ”van Big Data naar Big Information”.

Over de SBIR Cyber Security
Opdrachtgever: Ministeries van V&J, BZK, Defensie en EZ, en NWO
Beschikbaar budget: € 2,7 miljoen

Met de SBIR “Cyber security” geven de ministeries van V&J, BZK, Defensie en EL&I, en NWO gezamenlijk een impuls aan cyber security onderzoek en dagen ondernemers uit om binnen de gegeven thema’s voorstellen in te dienen die bijdragen aan het realiseren van de volgende drie hoofddoelen van de rijksoverheid uit de Nationale Cybersecurity Strategie en het Topsectorenbeleid:

  1. verbeteren van de veiligheid van en het vertrouwen in ICT-infrastructuur en diensten
  2. Nederland voorbereiden op de veiligheidsuitdagingen op het gebied van cyber security in de (nabije) toekomst door een aantoonbare bijdrage te leveren aan innovatie op cyber security en tools te ontwikkelen die (overheids)organisaties in staat stellen uitdagingen tijdig aan te pakken
  3. stimuleren van de Nederlandse cyber security economie

SBIR Cyber Security 2013: http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/cyber-security

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 3 =