» » ‘Beschermen digitale content het allerbelangrijkst; beveiligen en privacy ook essentieel’

‘Beschermen digitale content het allerbelangrijkst; beveiligen en privacy ook essentieel’

Geplaatst in: Onderzoek 0

Een wereldwijd gehouden onderzoek onder breedbandgebruikers* heeft aangetoond dat consumenten beveiliging, privacy en aangelegenheden rondom het opslaan en delen van digitale content het allerbelangrijkst vinden. Deze bevindingen zijn een weerspiegeling van het veranderende digitale landschap door het gebruik van meerdere apparaten om het internet op te kunnen alsmede een explosie van user-generated content. “Bescherming tegen virussen, malware en andere online bedreigingen blijven even belangrijk als voorheen. Nieuw is dat gebruikers op zoek zijn naar veilige manieren om content op te slaan en te synchroniseren over hun verschillende apparaten. Ook het delen van deze online content, overal en altijd, is belangrijk voor hen”, zegt Samu Konttinen, Executive VP, Customer and Market Operations bij F-Secure.

De meesten willen hun content delen… maar wel veilig.
76% van de ondervraagden is bezorgd over hun privacy wanneer zij hun leven op sociale platforms met anderen delen. Wanneer zij worden gevraagd over zowel sociale netwerken als cloudopslagdiensten geeft 70% aan bezorgd te zijn over wie er nog meer bij hun content als foto’s, video’s, documenten en e-mailberichten kan. Maar liefst 43% voelt dat zij de controle over de content verliest.

Ondanks de enorme groei van sociale media blijft email de populairste manier om content met familie en vrienden te delen (74%). Deze wordt op de voet gevolgd door CD’s en USB-sticks (54%) en social media (50%). Desondanks zijn consumenten geïnteresseerd in het meteen delen van content via sociale platforms ongeacht het apparatuur. Dit geldt zeker voor opkomende landen: in India vindt 76% de respondenten die een nuttige dienst; in Brazilië ligt dit percentage op 61%.

Op zoek naar diensten van breedbandaanbieders
De ondervraagden melden zich graag voor beveiligings-, opslag-, backup- en synchronisatiediensten via hun bestaande ISP. De voornaamste redenen voor deze voorkeur is betrouwbaarheid (44%) en telefonische ondersteuning (41%). De meeste mensen vertrouwen voor het opslaan van hun gevoelige informatie hun breedbandleverancier (61%) meer dan bedrijven als Google en Dropbox.

“De onderzoeksresultaten geven aan dat F-Secure een voortrekkende rol heeft. We zijn pioniers in het beschikbaar maken van cloudgebaseerde antivirus software via operator partners. Vandaag de dag bieden we opslag-, backup- en synchronisatieoplossingen via een netwerk van meer dan 200 operatorpartners in ruim 40 landen”, zegt Christian Fredrikson, F-Secure’s CEO.

De Nederlandse situatie nader bekeken
Van de 400 Nederlandse respondenten in het onderzoek vindt 85% content belangrijker dan het apparaat, en geeft 58% aan bezorgd te zijn over wie er bij hun digitale content zou kunnen komen. 47% heeft het gevoel dat zij de controle over de content verliest. 67% van de Nederlanders vindt email de ideale manier om foto’s en andere digitale documenten met familie en vrienden te delen. 41% slaat graag op CD of USB-stick op, en 43% deelt de content via sociale media. 67% van de Nederlanders vertrouwt hun breedbandleverancier meer dan bedrijven als Google en Dropbox voor het opslaan van hun gevoelige informatie.

Content Anywhere, F-secure’s toonaangevende cloudoplossing voor breedband- en mobiele operators, stelt klanten in staat hun digitale content via hun eigen cloud veilig op te slaan, te synchroniseren en te delen met PC’s, Macs, tablets, smartphones en televisies. Voor meer informatie: www.f-secure.com/content-anywhere.

* Het F-Secure-breedbandonderzoek was een webonderzoek onder 6.400 breedbandgebruikers tussen 20 en 60 jaar oud uit veertien verschillende landen: Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Finland, Italië, Spanje, Nederland, België, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, India en Japan. Het onderzoek werd afgenomen door GfK tussen 25 mei en 1 juni 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 2 =