Home » Productnieuws » Norman’s SCADA Protection beschermt industriële operaties

Norman’s SCADA Protection beschermt industriële operaties

Geplaatst in: Productnieuws 0

Met recente Stuxnet malware aanvallen op industriële software en systemen zijn fabrikanten, nutsbedrijven en industrieën op zoek naar geavanceerde beveiligingsoplossingen voor SCADA-systemen voor toezicht en controle van de industriële infrastructuur ter bescherming.

Om deze uitdaging aan te gaan tegen de geavanceerde aanhoudende dreigingen, zoals Stuxnet, heeft Norman, marktleider op dit gebied, Norman SCADA Protection (NSP) system om tegen malware (cyberaanvallen) te beschermen zoals trojans, wormen en virussen die miljoenen euro’s schade kunnen veroorzaken en tevens de verstoring van productie en levering van diensten met zich meebrengen.

SCADA (Supervisory Control And Data-Acquisition) beschrijft geautomatiseerde industriële controlesystemen (ICS – Industrial Controle Systems), die bewaken en controleren industriële en infrastructurele processen. SCADA-systemen zijn te vinden in productie-omgevingen, openbaar vervoer, energieopwekking en-distributie, nucleaire installaties, pijpleidingen, in de olie-en gasindustrie en in maritieme omgevingen.

Volgens onderzoek van de overheid zijn SCADA-netwerken ontworpen om de functionaliteit te maximaliseren. SCADA-systemen zijn in het verleden ontworpen voor prestaties, betrouwbaarheid, flexibiliteit en veiligheid, terwijl de beveiliging een ondergeschoven kindje is geweest.

“SCADA-omgevingen zijn vandaag de dag een van de grootste uitdagingen in de security-industrie. Veel bedrijven zijn slecht beschermd tegen computercriminaliteit m.b.t. hun infrastructuur” aldus Audun Lodemel, Vice President Marketing & Business Development bij Norman ASA. “Norman’s NSP oplossing is de meest uitgebreide oplossing gericht op geavanceerde aanhoudende dreigingen op SCADA-netwerken.”

NSP is een onderdeel van de Norman Network Protection (NNP) productfamilie, dat is een hoogwaardige antimalware bescherming, ontworpen om malware bescherming te bieden aan zakelijke en industriële netwerken. De NNP familie (appliances) levert toonaangevende bescherming tegen malware met hogere prestaties en tegen een fractie van de kosten van concurrerende oplossingen.

Eenvoudig te installeren en eenvoudig in gebruik. NNP oplossingen zijn ontworpen om fabrikanten, MKB, financiële instellingen, gezondheidszorg en overheidsinstanties de hoogste bescherming te bieden tegen de huidige exploderende malware-bedreigingen.

Norman SCADA Protection oplossingen zullen worden geïnstalleerd op de netwerk perimeter en voorkomt dat besmetting, met kwaadaardige code op ICS systemen, wordt overgedragen via het netwerk.
De ICS-computers zullen daarnaast beschermd zijn tegen onbeveiligde draagbare opslagmedia, vaak gebruikt door personeel, die wellicht, al dan niet opzettelijk, de computers blootstelt met de aanvalscode zoals de Stuxnet code. De NSP biedt een unieke oplossing voor het beveiligen van deze draagbare opslagmedia die op deze veilige manier worden gebruikt met de SCADA-systemen, het toevoegen van een defensielaag tegen een van de meest voorkomende cyberaanvallen.

Meer informatie over Norman SCADA Protection (NSP) is te vinden op: www.norman.com/scada

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × drie =