Home » Productnieuws » Nieuwe security-suite Kaspersky voor Apple-computers

Nieuwe security-suite Kaspersky voor Apple-computers

Geplaatst in: Productnieuws 0

Kaspersky Security for Mac is een nieuwe beveiligingsoplossing ontworpen om gebruikers van Apple-computers te beschermen tegen online dreigingen. Het beschermt de Mac OS X-omgeving (waaronder Mac OS Mountain Lion 10.8) door traditionele beveiligingstechnologieën te combineren met op cloud gebaseerde methodes en snel te reageren op de nieuwste gevaren. Naast het beschermen tegen specifieke dreigingen voor de Mac zorgt de nieuwe oplossing er ook voor dat er geen Windows- en Linux-malware wordt verspreid naar andere computers. En voor het eerst bevat de software een effectieve ‘ouderlijk toezicht’-functie die kinderen beschermt tegen het bekijken van ongewenste content online.

Volgens een enquête uitgevoerd door Harris Interactive in februari/maart 2012, gebruikt slechts 56% van Mac-computergebruikers in Europa, de VS en Rusland internet security of anti-virussoftware om persoonlijke data te beschermen tegen virussen, Trojans, spyware, phishing en schadelijke websites (*) Het aantal dreigingen gericht op Macs laat echter een stabiele groei zien met significante uitbraken. Het meest recente voorbeeld is de Flashfake Trojan die van minstens 700.000 Mac-computers zombiemachines heeft gemaakt – wat betekent dat ze volledig gecontroleerd kunnen worden door de aanvaller. Uitgaande van het marktaandeel van Mac-computers – 6 tot 10 % (afhankelijk van de bron) – is een dergelijk hoog aantal geïnfecteerde computers door slechts één kwaadaardig programma een alarmerend feit.

“Waarom moeten Apple-computers worden beveiligd met een oplossing, die de best beschikbare beveiliging biedt tegen de huidige online dreigingen? Wij zijn bij Kaspersky Lab van mening dat de waarde van je persoonlijke gegevens de belangrijkste reden is,” zegt Martijn van Lom, General Manager Kaspersky Lab Benelux and Nordic. “Doordat het marktaandeel van Apple groeit, hebben cybercriminelen er steeds meer aandacht voor. Het resultaat is een stabiele groei in het aantal kwaadaardige programma’s voor Macs en een aantal zeer gevaarlijke incidenten die steeds vaker boven komen drijven.”

Nieuwe beveiligingstechnologieën
Kaspersky Security for Mac gebruikt de nieuwste beveiligingstechnologieën om nog beter te beschermen tegen allerlei type dreigingen, waaronder Trojans, wormen, spyware, adware en keyloggers. De bestandsscanner wordt geactiveerd tijdens het opstarten en controleert automatisch nieuwe en aangepaste bestanden, waardoor het systeem minimaal wordt belast. De eigenschap om Mac-, Windows- en Linux-malware te ontdekken en blokkeren zorgt ervoor dat computers van vrienden en collega’s niet worden geïnfecteerd. De anti-virusdatabase wordt ieder uur geüpdatet om bescherming te verzekeren tegen de nieuwste dreigingen, terwijl de op de cloud gebaseerde beveiligingstechnologie zelfs binnen enkele minuten op de meest recente kwaadaardige objecten reageert.

Virtueel toetsenbord voor veilig online bankieren en winkelen
Om nog betere bescherming te bieden bevat Kaspersky Security for Mac nu de Web Protection-functie die kwaadaardige, frauduleuze phishing-websites ontdekt en blokkeert en gebruikers waarschuwt over iedere ontdekte online dreiging. Anti-phishing-technologie maakt uw Mac veiliger, zeker wanneer u online bankiert of betalingen verricht. Om vertrouwelijke informatie te beschermen, zoals creditcard-nummers en wachtwoorden, introduceert Kaspersky Security for Mac het virtuele toetsenbord. Het komt als een extensie van de standaard Safari-browser en werkt ook met Google Chrome en Firefox. Als dit toetsenbord gebruikt wordt om gevoelige informatie in te voeren, wordt het criminelen onmogelijk gemaakt om deze data te onderscheppen via keyloggers. Het toetsenbord verschijnt via een pop-up op het scherm en is op alle pagina’s opvraagbaar waar een relevant wachtwoordformulier op staat.

Betere prestaties en vereenvoudigde gebruikersinterface
De nieuwe Kaspersky Security for Mac biedt betere prestaties en gebruiksgemak. Kaspersky Lab’s eigen iSwift-technologieën komt met een intelligente bestandsscanner die alleen bestanden scant die nieuw zijn of zijn aangepast sinds de vorige scan. De herziene gebruikersinterface bevat instellingen die eenvoudig te begrijpen zijn en geeft alle informatie die nodig is duidelijk weer in het hoofdmenu. Hierdoor is het zo gebruiksvriendelijk mogelijk.

Veelzijdig ouderlijk toezicht
De ‘ouderlijk toezicht’-funtie is de meest recente toevoeging aan Kaspersky Lab’s nieuwe Mac-product en zorgt voor een veilige, gereguleerde online ervaring voor kinderen. Ouders kunnen tijdslimieten instellen voor de internetactiviteiten van hun kinderen en zelfs exacte tijden invoeren waarop kinderen per dag online mogen. Kaspersky Security for Mac verzekert dat SafeSearch in zoekmachines als Google altijd is ingeschakeld, waardoor alleen gepaste content wordt weergegeven tussen zoekresultaten.

Specifieke bestandstypes kunnen als download worden geweigerd als uw kind de computer gebruikt. Uiteraard worden ook bepaalde ongewenste websites geblokkeerd. Dit kan handmatig of per categorie worden ingevoerd. Verder wordt de activiteit van uw kind op sociale netwerken als Facebook bijgehouden. Door deze functie kunt u als ouder in de gaten houden met wie uw kind communiceert en u kunt bepaalde contacten of complete sociale netwerken blokkeren.

Systeemeisen
Kaspersky Security for Mac is ontworpen om Mac OS X 10.6, 10.7 of 10.8 te beveiligen.

Beschikbaarheid en Prijs
Kaspersky Security for Mac is beschikbaar vanaf 7 augustus 2012. Licenties voor 1 jaar en 1 Mac kosten €39,95.

Om meer te weten te komen over Kaspersky Security for Mac, bezoek: www.kaspersky.com/nl/security-mac

* Resultaten gebaseerd op een onderzoek dat is uitgevoerd door Harris Interactive, in februari en maart 2012 onder bijna 9.000 consumenten uit de VS, Rusland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje. Het volledige rapport is beschikbaar op: www.kaspersky.com/downloads/pdf/kaspersky_lab_consumer_survey_report_eng_final.pdf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + een =