Home » Productnieuws » Nieuwe netwerkbeveiliging IBM voor social media- en internetgebruik

Nieuwe netwerkbeveiliging IBM voor social media- en internetgebruik

Geplaatst in: Productnieuws 0

Veel organisaties zijn ´bewapend´ met verouderde beveiligingstools die de ontwikkelingen van nieuwe bedreigingen op social media, de cloud en mobile niet aankunnen. Daarom lanceert IBM een nieuwe generatie netwerk security appliances die haar pijlen richt op de risico’s van social media en internetverkeer. IBM Security Network Protection XGS 5000 is beschikbaar vanaf het derde kwartaal van 2012.

Onbeperkte toegang van werknemers tot het internet zorgt voor een hoger risico op malware en Advanced Persistent Threats (APT’s). De toegenomen populariteit van smartphones, cloud en social media hebben deze ontwikkeling versterkt. Zo toont onderzoek van Ponemon Institute aan dat 70% van de security professionals social media als een belangrijke factor ziet in het behalen van bedrijfsdoestellingen. Van de respondenten erkent 63% de beveiligingsrisico’s die daarmee gepaard gaan, maar slechts 29% heeft maatregelen getroffen om die risico’s te beperken. Organisaties moeten beter zicht krijgen over wat er op hun netwerk gebeurt. IBM’s Security Network Protection XGS 5000 levert organisaties een detailweergave van hun beveiliging en een eenvoudigere security interface.

Ongekend inzicht in applicaties
IBM Security Network Protection XGS 5000 vormt een nieuwe generatie van Network Intrusion Protection Systems (NIPS). Deze security appliances zijn speciaal ontworpen om de continu veranderende stroom aan bedreigingen het hoofd te bieden. Het beschermt beter tegen “zero-day” exploits en andere bedreigingen die verscholen liggen in het netwerkverkeer. De toepassing controleert bovendien alle applicaties en websites die benaderd worden vanaf het netwerk. Per gebruiker en per groep wordt bepaald welke applicaties en websites toegestaan zijn, welke individuele handelingen en activiteiten daarbinnen uitgevoerd mogen worden. Dit resulteert in een betere beveiliging en minder operationele kosten.

IBM Security Network Protection bevat global threat intelligence uit X-Force, waaronder ’s werelds grootste database over bedreigingen die dagelijks meer dan 15 miljard URL’s en 1000+ toepassingen en handelingen monitort en categoriseert. Organisaties zijn zo verzekerd van superieure bescherming tegen de constant veranderende bedreigingen op hun netwerk.

Met IBM’s Network Security Protection XGS 5000 kunnen klanten:
· Ontdekken welke applicaties en websites er gebruikt worden.
· Misbruik identificeren in applicaties, websites of door gebruikers.
· Begrijpen wie en wat de bandbreedte consumeert.

Beter afwijkingen en correlaties signaleren
De IBM Network Security Protection XGS 5000 is de nieuwste toevoeging aan IBM’s Advanced Threat Protection Platform. Het signaleert afwijkingen en legt correlaties tussen verschillende gebeurtenissen, zodat ‘Advanced Persistent Threats’ beter herkend worden.

“Doelgerichte aanvallen en de toename van mobiele apparaten, cloud en social media, verplichten organisaties ertoe een nieuwe security benadering te verzinnen om zichzelf te beschermen”, zegt Jens Wymeersch, Security Leader Benelux van IBM Security Systems. “IBM verkeert in een unieke positie om haar klanten te helpen met het aanpakken van deze uitdagingen.”

IBM’s Advanced Threat Protection Platform biedt organisaties security intelligence binnen de onderneming en combineert dit met uitgebreid onderzoek op het vlak van externe bedreigingen, en de nieuwe XGS toepassing die tot in detail alle netwerkactiviteit monitort en controleert.

Het Security Advanced Threat Protection Platform biedt klanten de volgende mogelijkheden:

· Bewezen methode voor bescherming tegen zero-day threats: maakt het mogelijk preventieve maatregelen te nemen tegen een groot aantal geavanceerde bedreigingen. Inbegrepen zijn aanvallen vanuit web-applicaties en exploits die verstopt zitten in bestanden.

· Perfect zicht en inzicht: maakt organisaties bewust van alle actieve applicaties. Met de kwalitatief hoogstaande dashboards kunnen organisaties individueel onderscheid maken tussen gebeurtenissen. Door de integratie met het QRadar Security Intelligence Platform krijgen klanten een nog beter inzicht door afwijkende gebeurtenissen te signaleren en te correleren.

· Volledige controle: gebruikt toonaangevende intelligentie op het gebied van web-applicaties, websites, en niet-Web-toepassingen. Het bevat de meest uitgebreide dekking van web-toepassingen en websites met meer dan 15 miljard URL’s in 68 categorieën, en ondersteuning voor 1000+ toepassingen en handelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + een =