Home » Productnieuws » Kroll Ontrack verbetert data recovery van solid state media

Kroll Ontrack verbetert data recovery van solid state media

Geplaatst in: Productnieuws 0

Kroll Ontrack introduceert in eigen beheer ontwikkelde mogelijkheden die de kwaliteit van data recovery van solid state drives (SSD’s) aanzienlijk verbetert, in minder dan een kwart van de normaal benodigde tijd. De Ontrack Data Recovery technici van Kroll Ontrack overwonnen tijdens het ontwikkelen van deze mogelijkheden een aantal technische uitdagingen met betrekking tot flash media.

Data recovery kan bij nieuwe gegevensopslagtypen bijzonder veel tijd vergen omdat onderzocht moet worden hoe de gebruikte algoritmes de data oorspronkelijk hebben opgeslagen. Voorheen duurde data recovery bij SSD’s, als het al mogelijk was, dan ook aanmerkelijk langer dan bij andere opslagapparatuur. Kroll Ontracks nieuwe mogelijkheden automatiseren veel van de betreffende processen en zorgen daarmee voor een beter en sneller herstel voor producten in deze snel groeiende markt.

“SSD’s hebben een veel grotere opslagcapaciteit dan andere typen flash storage en de kosten per gigabyte dalen snel. Hierdoor wordt SSD steeds vaker gebruikt in data centers en consumenten elektronica, waardoor de data bewaard op SSD steeds belangrijker wordt.” aldus Jaap Jan Visser, Country Manager van Kroll Ontrack Nederland. “De ontwikkeling rondom SSD recovery onderstreept hoe Kroll Ontrack pionierswerk verricht op het gebied van data recovery voor nieuwe en complexe vormen van opslagmedia.”

Eén van de complexe aspecten van data recovery bij solid state media heeft te maken met wear leveling. Wear leveling is een techniek die het gebruik gelijkmatig verdeelt over alle schijfsectoren. Dit bevordert de maximale functionele levensduur van de media omdat SSD’s over het algemeen een eindig aantal lees/schrijfacties hebben voordat ze instabiel worden. In geval van defecte media maakt wear leveling het echter bijzonder tijdrovend om data weer aan elkaar te plakken.

“Solid state media stellen data recovery specialisten voor veel uitdagingen,” zegt Jaap Jan Visser, Country Manager van Kroll Ontrack Nederland. “Bij traditionele media blijven gegevens ook bij een wijziging over het algemeen op dezelfde fysieke schijflocatie. Bij solid state media is de situatie veel gecompliceerder, omdat de locatie van de data elke keer wijzigt wanneer toegang wordt gezocht tot data of bij herschrijven ervan. Dit maakt herstel van deze data vele malen complexer.”

Een andere factor die het herstel van data bij SSD’s bemoeilijkt is dat de individuele geheugenchips op een willekeurig apparaat meestal werken in een RAID-achtige configuratie. Dit maakt data zelfs nog minder aaneengesloten en lastiger te combineren in geval van een defect apparaat of datacorruptie. Bovendien bestaan er geen gestandaardiseerde configuraties tussen verschillende fabrikanten. Dit betekent dat de nieuwe SSD recovery-mogelijkheden moeten kunnen omgaan met diverse vormen van Error Checking & Control (ECC) en Correct Address Translation via Logical Block.

Om de nieuwe mogelijkheden te creëren, verrichten Ontracks data recovery experts uitvoerig onderzoek naar SSD-technologie. Dit resulteerde in diepgaande kennis van deze media en maakte de ontwikkeling mogelijk van unieke processen en procedures, plus de mogelijkheid om de herstelpercentages te verbeteren terwijl de gemiddelde tijd per recovery daalde.

“De technische uitdagingen rond het produceren van mogelijkheden om snelle en betrouwbare recovery mogelijk te maken bij solid state media waren aanzienlijk. Wij zijn daarom zeer verheugd dat we onze klanten een best-in-class oplossing kunnen bieden voor deze steeds belangrijker wordende vorm van flash media,” besluit Visser.

Over Kroll Ontrack
Kroll Ontrack biedt technologische oplossingen om bedrijven, overheidsinstellingen, rechtskundige dienstverleningsinstanties en consumenten te helpen met het efficiënt beheren, herstellen, zoeken, produceren en presenteren van data. Producten en diensten worden geleverd op het gebied van data recovery, datavernietiging, digitaal forensisch onderzoek, e-discovery, data management en ESI consulting. Iedere dag verkiezen steeds meer bedrijven en consumenten die te maken hebben met dataverlies, het vinden en verwerken van elektronisch en papieren bewijsmateriaal of juist data willen vernietigen, de veiligste, snelste, gemakkelijkste en meest efficiënte oplossingen van Kroll Ontrack. Kroll Ontrack is een technologische dienstendivisie van Kroll Inc., een wereldwijd leider in risk consulting. Kroll is een dochteronderneming van Altegrity.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − zes =