Home » Overig nieuws » Internationale denktank adviseert over het vereenvoudigen van securitylandschap

Internationale denktank adviseert over het vereenvoudigen van securitylandschap

Geplaatst in: Overig nieuws 0

Mimecast brengt het e-book Decluttering Your Security Environment van de Cyber Resilience Think Tank (CR Think Tank) uit. Het bedrijf biedt hiermee een overzicht van bestaande best practices voor het terugdringen van de complexiteit, en daarmee de securityrisico’s. Het zet daarnaast overwegingen op een rij bij de werving van een nieuwe generatie security-professionals.

Een wirwar van securitytools

Criminelen hebben door cloud, mobiele technologie, social media en Internet of Things een groter aanvalsoppervlak tot hun beschikking. Om zich hiertegen te beschermen, grijpen organisaties meestal naar nieuwe technologieën. Ondertussen beschikt de gemiddelde organisatie over maar liefst 75 verschillende securitytools. Dit leidt tot overmatige complexiteit, waardoor de goede bedoelingen contraproductief zijn.

Cyber Resilience Think Tank

Leden van CR Think Tank zijn eerder dit jaar bijeengekomen om de problemen rond complexe securityomgevingen te bespreken. Decluttering Your Security Environment beschrijft waar deze complexiteit vandaan komt, hoe de skills gap in cybersecurity hier direct debet aan is, en wat organisaties kunnen doen om de complexiteit terug te dringen.
 
De CR Think Tank geeft drie adviezen om de ICT-securityomgeving efficiënter te maken:

  1. Weet wat je hebt, en benut dat optimaal.
    Bedrijven hebben niet altijd door welke verbeteringen securityleveranciers hebben doorgevoerd in hun oplossingen. De optimale inzet van alle relevante functies is een belangrijke eerste stap bij het vaststellen van de behoeften.
  2. Neem niet te veel hooi op de vork.
    Een methodische aanpak over een afgebakende periode werkt in de meeste gevallen zeer goed. Ook al lijken de aanpassingen op zichzelf zeer klein, alles bij elkaar leiden ze tot meer veiligheid en eenvoud.
  3. Houd rekening met de eigen middelen.
    Nieuwe diensten moeten bij de omgeving passen en aansluiten op de mogelijkheden, vooral op het gebied van personeel. Dit faciliteert een geslaagde implementatie en effectief beheer.

“Het aanbod van tools en technologieën in de markt neemt enorm toe. Desondanks blijven de cyberaanvallen voortduren”, zegt Paul Jansen, Sales Director Benelux & Nordics bij Mimecast. “Veel organisaties hebben moeite een weg te vinden door het doolhof van securitytools, terwijl hun ICT- en securityafdelingen kampen met personeelstekort en geldgebrek. Betere samenwerking binnen de branche is nodig om de security bij organisaties te helpen verbeteren.”
 
De CR Think Tank is een onafhankelijke groep van toonaangevende securityexperts die samenwerken om organisaties bestendiger te maken tegen securitydreigingen. Voorgaande rapporten van de CR Think Tank zijn onder meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 7 =