Home » Productnieuws » id-me beveiligt zakelijke tablets met vingerafdrukidentificatie

id-me beveiligt zakelijke tablets met vingerafdrukidentificatie

Geplaatst in: Productnieuws 0

ElitePad & id-me & FP scanner miniid-me, gespecialiseerd in biometrische identificatie, introduceert een oplossing om tablets te beveiligen met vingerafdrukidentificatie. Daarmee speelt dit Nederlandse bedrijf in op de behoefte aan betere beveiliging voor het snelgroeiend zakelijk gebruik van tablets. De id-me oplossing bestaat uit een portable vingerafdrukscanner en een eenvoudig te gebruiken cloudservice voor biometrische identificatie. Omdat mensen hun vingerafdrukken altijd bij zich dragen, is dit zowel een veel makkelijker te gebruiken als veiliger alternatief voor de combinatie gebruikersnaam en wachtwoord.  id-me heeft de nieuwe oplossing voor het eerst onder grote belangstelling gepresenteerd tijdens Identity Access & Management in ‘s-Hertogenbosch, in combinatie met een HP ElitePad tablet.

Snelgroeiend zakelijk tabletgebruik
Tablets worden tegenwoordig steeds meer gebruikt voor bedrijfskritische applicaties en informatie, zowel door managers als grote aantallen verkoop- en servicemedewerkers. Maar bijvoorbeeld ook in de zorg, voor het raadplegen van elektronische patiëntendossiers. Deze ontwikkeling noodzaakt ICT-managers tot betere beveiligingsmaatregelen. Zeker als zij ook willen anticiperen op de trend richting ‘Bring Your Own Device’ (BYOD). Door alle gebruikers te identificeren via hun vingerafdruk, is zowel het identificatieproces als de beveiligingsmethode te verbeteren. Omdat mensen hun vingerafdrukken nooit verliezen, levert biometrisch identificeren ook een besparing op in het beheren van alle wachtwoorden die regelmatig worden vergeten.

Gebruikers- en beheergemak
Vingerafdrukidentificatie is een techniek die op het punt staat om grootschalig door te breken in de zakelijke wereld. “De voordelen spreken voor zich: betere beveiliging die makkelijker te gebruiken en te beheren is”, zegt Joseph Kakisina, director productmarketing van id-me. “Natuurlijk zijn er nog andere biometrische identificatietechnieken, maar die zijn minder eenvoudig te implementeren en te gebruiken. Wij ondersteunen overigens ook het gelijktijdig gebruik van meerdere identificatietechnieken voor bijvoorbeeld 2-stapsverificatie, zoals de bekende sms-code. Op Identity Access & Management 2013 van Heliview hebben wij onze tabletoplossing met diverse zakelijke applicaties gedemonstreerd.”

Over id-me
Id-me is in 2006 opgericht en opereert vanuit een internationaal verkoopkantoor in ‘s Hertogenbosch. Het bedrijf is gespecialiseerd in multifunctionele oplossingen voor biometrische identificatie en authenticatie, voor IT-systemen, Internet services en mobiele communicatietoepassingen. id-me ontwikkelt en levert als pionier in technologie en innovatie uiterst betrouwbare biometrische authenticatieoplossingen en softwarealgoritmen. Het bedrijf heeft vooral klanten in de zakelijke markt, waaronder de financiële,  diamantaire en fitnesswereld. id-me maakt deel uit van Eptron SIA, een internationaal opererende ICT-dienstverlener uit Riga in Letland.

Meer informatie is te vinden op: www.id-me.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + veertien =