Home » Productnieuws » Helft medewerkers houdt zich niet aan veiligheidsbeleid voor vertrouwelijke data

Helft medewerkers houdt zich niet aan veiligheidsbeleid voor vertrouwelijke data

Geplaatst in: Onderzoek, Productnieuws 0

Meer dan de helft (54 procent) van de medewerkers op kantoor houdt zich niet altijd aan, of is niet op de hoogte van, de veiligheidsregels van zijn bedrijf. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek in opdracht van Xerox en McAfee, online uitgevoerd door Harris Interactive onder 2.541 respondenten. 51 procent van de medewerkers met een printer, kopieerapparaat of mfp (multifunctionele printer) op de werkvloer geeft toe dat ze op het werk vertrouwelijke informatie heeft gescand, gekopieerd of geprint. 39 procent van deze medewerkers vraagt zich wel eens af of de informatie op een netwerkapparaat wel echt veilig blijft.

“Dagelijks komen er wereldwijd meer dan 50.000 nieuwe veiligheidsrisico’s op bedrijven af. Het beschermen van bedrijfsgevoelige informatie is daarom een uitdagende opdracht voor IT-managers overal ter wereld. Met name omdat ieder apparaat dat op het netwerk is aangesloten aan deze grote hoeveelheid risico’s kan worden blootgesteld”, aldus Rick Dastin, president Enterprise Business Group bij Xerox Corporation. Uit het onderzoek blijkt dat 54 procent van de respondenten inschat dat computers het grootste securityrisico binnen het bedrijf vormen, in vergelijking met andere IT-apparaten. Slecht 6 procent maakt die inschatting voor mfp’s.

Als het gaat om het soort informatie laat het onderzoek zien dat van de mensen die zich zorgen maken om veiligheidsrisico’s, 86 procent bezorgd is over persoonlijke informatie, 77 procent over klant- en of medewerkergegevens, en 70 procent over eigen bedrijfsinformatie. Tom Moore, vice president of embedded sales bij McAfee: “Er komen steeds meer verschillende soorten apparaten die nooit als risicovol werden bestempeld maar die nu ineens wel een bedreiging vormen ten aanzien van vertrouwelijke gegevens. Het partnership van McAfee en Xerox zal voor betere beveiliging zorgen in deze apparaten.”

White-listing
Slechts 13 procent van de respondenten in het onderzoek van Xerox en McAfee die de beschikking hebben over een printer, kopieerapparaat of mfp, geeft aan dat altijd wordt gevraagd om een wachtwoord of code in te voeren voordat de (print)opdracht wordt vrijgegeven op de machine. Om dit en andere risico’s weg te nemen, ontwikkelden Xerox en McAfee een security-systeem om bedrijven te helpen de beveiliging van hun netwerkapparaten naar een hoger niveau te brengen.

De McAfee-software is in de Xerox-technologie geïntegreerd en maakt gebruik van de white-listingmethode, waarbij de nadruk ligt op het toestaan van toegang. Dit biedt extra veiligheidsvoordelen in tegenstelling tot black-listing, waarbij gebruikers zelf bewust moeten zijn van de risico’s en proactief virussen, spyware en malware moeten blokkeren. De oplossing biedt bovendien een controlelijst die het mogelijk maakt om de tijd en herkomst van security-events te analyseren, zodat tijdig actie kan worden ondernomen. Meer informatie over het partnership tussen Xerox en McAfee is te vinden op www.xerox.com/security.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =