Home » Productnieuws » GFI EndPointSecurity 2012 geeft IT-afdeling controle over beleid

GFI EndPointSecurity 2012 geeft IT-afdeling controle over beleid

Geplaatst in: Productnieuws 0

GFI Software introduceert GFI EndPointSecurity 2012. Met deze nieuwe versie voorziet GFI Software in de behoefte van klanten om meer grip te krijgen op het beheer van het IT-beleid. GFI EndPointSecurity 2012 biedt diverse nieuwe mogelijkheden om Windows-gebaseerde devices automatisch mee te nemen in het IT-beleid, zodat zij direct vanaf het moment dat zij verbinding maken met het netwerk beveiligd en beheerd worden. Het vernieuwde product gaat bovendien de strijd aan met de uitdagingen die voortkomen uit het zelf meenemen van devices naar de werkplek door eindgebruikers. Steeds meer organisaties vragen zich af hoe zij het Bring Your Own Device-beleid weer beheersbaar kunnen maken.

GFI EndPointSecurity 2012 wordt geïntroduceerd op het moment dat uit onderzoek van Ponemon Institute blijkt dat 77 procent van de respondenten aangeeft het afgelopen jaar geconfronteerd te zijn met een beveiligingslek. Een onveilige eindpuntbeveiliging en mobiele devices worden als meest voorkomende redenen gezien voor dataverlies of –diefstal binnen de organisatie.

GFI EndPointSecurity 2012 biedt IT-beheerders de mogelijkheid om servers en workstations van de organisatie centraal te beheren. Zij kunnen vanuit één console de toegang, rapportage en beveiliging beheren via een kleine push agent die automatisch op alle Windows-gebaseerde devices wordt geïnstalleerd. Dit zorgt ervoor dat alle devices en gebruikers binnen het IT-netwerk beveiligd zijn en toegang hebben tot de benodigde applicaties, zelfs wanneer een gebruiker zijn eigen device meeneemt naar het werk en hiermee verbinding maakt met het bedrijfsnetwerk. Toegangsbeheer kan worden bepaald op het niveau van eindgebruiker, werkgroep, domein of zelfs device. Bovendien kunnen toegang en rechten worden toegekend op tijdelijke of permanente basis. Ook is het mogelijk om hierin direct wijzigingen aan te brengen zodat besmette of verloren devices direct in quarantaine kunnen worden geplaatst, kunnen worden beperkt of zelfs volledige kunnen worden afgesloten.

Nieuwe features en functionaliteit in GFI EndPointSecurity 2012 zijn onder andere:

  •  Encryptie voor verwijderbare devices – Op basis van Data Loss Prevention (DLP)-functionaliteit binnen GFI EndPointSecurity, kunnen IT-beheerders encryptie specificeren voor alle verwijderbare opslagapparaten, zoals USB-sticks en draagbare harde schijven met behulp van een sterke AES 128-bit algoritme. Mobiele gebruikers hebben nog steeds toegang tot de versleutelde schijven via de Travel Companion applicatie. Deze applicatie stelt gebruikers in staat om toegang te krijgen tot versleutelde harde schijven terwijl zij offline werken.
  • Automatische update GFI EndPointSecurity installeert op de achtergrond automatisch updates via de GFI servers. Dit zorgt ervoor dat patches en updates probleemloos gedistribueerd en geïnstalleerd kunnen worden op een manier die transparant is voor de eindgebruiker.
  • Verbeterde databasebeheer – GFI EndPointSecurity 2012 biedt uitkomst voor een grote tekortkoming van database-technologie: de 4GB database-limiet bij SQL Server. Dit wordt opgelost door automatisch rapporten en logs over te hevelen naar een nieuwe database zodra het opslaglimiet in zicht is. Dit verbetert niet alleen de performance, maar stelt IT-beheerders ook in staat om uitgebreide historische archieven van activiteitenrapporten en andere belangrijke security logs te behouden en te voldoen om hiermee te kunnen voldoen aan wetgeving of voor onderzoeksdoeleinden.

Voor meer informatie of een gratis proefexemplaar: www.gfi.com/endpointsecurity.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 2 =