» » Gemalto en Ledger bundelen krachten en bieden beveiligingsinfrastructuur voor cryptocurrency-activiteiten

Gemalto en Ledger bundelen krachten en bieden beveiligingsinfrastructuur voor cryptocurrency-activiteiten

Geplaatst in: Bedrijfsnieuws 0

Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, en Ledger, marktleider op het gebied van beveiligings- en infrastructuuroplossingen voor cryptocurrency- en blockchain-toepassingen starten een samenwerking om aan de vraag naar een beveiligingsinfrastructuur voor de bescherming van cryptocurrency-tegoeden te kunnen voldoen.

De samenwerking bestaat uit de integratie van Blockchain Open Ledger Operating System (BOLOS) in het veelgebruikte Gemalto product SafeNet Hardware Security Module (HSM). Financiële instellingen kunnen daardoor binnen een veilige omgeving gebruik maken van cryptocurrencies. Deze oplossing kent veel gebruiksmogelijkheden, waaronder de introductie van op cryptocurrencies gebaseerde investeringsproducten en het veilig beheren van cryptocurrencies.

De afgelopen jaren is de markt van cryptocurrencies aanzienlijk gegroeid. Deze markt is nu goed  voor een beurswaarde van 137 miljard dollar, tegenover 7,8 biljoen dollar in goud en 83,8 biljoen dollar voor de mondiale aandelenbeurzen (zie relevante bronnen hieronder). Daarnaast hebben verscheidene grote banken en hedgefondsen plannen aangekondigd om het gebruik van blockchain, zowel voor interne als externe doelen, te ontwikkelen en te implementeren.

Meld u aan voor het Ledger-webinar om te horen hoe op blockchain gebaseerde cryptocurrencies de wereld van betalingen en financiële dienstverlening veranderen.

Eric Larchevêque, CEO van Ledger, legt uit: ‘Naarmate de marktwaarde van op blockchain gebaseerde oplossingen stijgt, neemt ook de behoefte aan bancaire beveiligingsproducten toe. Tegelijkertijd zijn financiële instellingen op zoek naar gecertificeerde oplossingen specifiek gericht op hun branche. Wij willen onze klanten in de financiële sector met SafeNet HSM een unieke, veilige productlijn bieden, die is afgestemd op hun behoeftes.’

Todd Moore, Senior Vice President van Encryption Products bij Gemalto, vult aan: ‘Met de juiste veiligheidsmaatregelen, ter bescherming van communicatie, apparaten en gebruikers, kan blockchain een betrouwbaar platform bieden voor partijen die nog geen bestaand netwerk hebben om efficiënt en transparant zaken te doen. Naast de markt voor financiële dienstverlening werken wij ook met Ledger samen om BOLOS op te nemen in het beveiligingselement van diverse andere apparaten om een zo hoog mogelijk beveiligingsniveau te bewerkstelligen voor onder andere slimme energietoepassingen, domotica of wearables.’

Klanten kunnen het beleid rondom account gebaseerde digitale handtekeningen aanpassen, om zo de veiligheidseisen voor het authentiseren van transacties te verhogen. De oplossing ondersteunt ook het gebruik van op blockchain gebaseerde slimme contracten, die zelf ondertekend en zelf uitgevoerd worden. Vanwege de besparing in zowel kosten als tijd, vereenvoudigt een beveiligde blockchain-oplossing de contractmanagementprocessen van de organisatie.

Blockchain is een disruptieve nieuwe technologie die het mogelijk maakt transacties via onderlinge netwerken uit te voeren door op te treden als een gedeeld grootboek dat iedere betrokken partij directe transactiebevoegdheid geeft. Blockchain maakt snellere, meer efficiënte transactie- en afwikkelingsprocessen mogelijk.

Daarnaast is blockchain een ideaal model om de schaalbaarheidsproblemen, in het geval van een algehele invoering van IoT, op te vangen. De enorme hoeveelheid communicatie en data, die door IoT-apparaten gegenereerd worden, eist dat transacties minder overzichtelijk zijn. Blockchain lost dit probleem op. Door de beproefde beveiligingstechnologie te combineren met een gedecentraliseerd systeem voor IoT-netwerken wordt zowel efficiëntie, privacy, als zekerheid rondom de identiteit van de gebruiker en transactie geboden. Zo ontstaat er een veilige offline manier van opslag om diefstal of identiteitsfraude tegen te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 5 =