Home » Productnieuws » Forcepoint Next Generation Firewall als beste uit de test bij NSS Labs

Forcepoint Next Generation Firewall als beste uit de test bij NSS Labs

Geplaatst in: Productnieuws 0

Voor het derde jaar op rij komt de Next Generation Firewall (NGFW) van Forcepoint als beste uit de test van NSS Labs. De firewall-oplossing van Forcepoint onderscheidde zich in beveiligingseffectiviteit en ontving op alle zes test-onderdelen de beoordeling ‘aanbevolen’.

NSS Labs is een betrouwbare, transparante bron voor wat betreft onafhankelijk advies op het gebied van cybersecurity. In de Next Generation Firewall (NGFW 8.0) Group Test 2018 werden dit jaar tien producten – waaronder firewalls Barracuda Networks, Cisco en Palo Alto Networks – getest op beveiligingseffectiviteit, prestaties en total cost of ownership (TCO).

Dit jaar bevatte de test 39 procent meer evasion-tests – wat de moeilijkheidsgraad aanzienlijk verhoogde. De Forcepoint NGFW was echter in staat 99,7 procent van de aanvallen te stoppen en blokkeerde zelfs 100 procent van de omzeilingen. Forcepoint is de enige cybersecurity-speler die een dusdanig efficiëntieniveau weet te bereiken. Mark Bloemsma, Consulting Sales Engineer EMEA van Forcepoint: “Forcepoint-teams zetten zich voortdurend in om altijd de hoogste mate van beveiliging te kunnen bieden. We hebben de afgelopen tien jaar voortdurend onderzoek gedaan naar nieuwe oplossingen voor steeds geavanceerder wordende bedreigingen. De resultaten zijn dan ook de kers op de taart van die voortdurende inspanningen.”

In de Group Test van NSS Labs werd een doorvoer gemeten van 102 procent voor niet-versleuteld verkeer en 148 procent voor SSL. Dergelijke hoge scores zijn behoorlijk zeldzaam. Vikram Phatak, CEO van NSS Labs: “De Forcepoint NGFW 2105 had de hoogste beveiligingseffectiviteit van de NSS Labs NGFW Group Test 2018. Die score is zelfs hoger dan Forcepoint zelf claimt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + twee =