Home » Productnieuws » F-Secure voor smartphones en tablets via Google Play en Apple App Store

F-Secure voor smartphones en tablets via Google Play en Apple App Store

Geplaatst in: Productnieuws 0

De mobiele oplossingen van F-Secure zijn nu ook verkrijgbaar via Google Play en de Apple App Store. F-Secure Mobile Security levert up-to-date bescherming voor Android-toestellen en -tablets en kan via Google Play worden verkregen. F-Secure Child Safe is een browser die eenvoudig te gebruiken is voor ouderlijk toezicht en voor veilig surfen op iPads en iPhones.

F-Secure is al tien jaar een toonaangevende leverancier van mobiele beveiligingsoplossingen. F-Secure Mobile Security werd in 2012 voor zijn uitstekende prestaties erkend: dit gebeurde op basis van het opsporingsgraad over 41 producten tijdens de Android mobiele anti-malware test van AV-TEST.*

Compleet beveiligingspakket voor Android-toestellen
De versie van F-Secure Mobile Security die via Google Play te verkrijgen is, is voorzien van een volledig scala aan veiligheidsvoorzieningen. Wanneer het Android-toestel is gestolen, kan deze op afstand worden geblokkeerd en kan alle data worden gewist. Wanneer de SIM-kaart wordt verwisseld, wordt het toestel ook automatisch vergrendeld en wordt het telefoonnummer van de dief naar de eigenaar verzonden. Met de lokaliseringfunctie kan het toestel op elk moment worden teruggevonden. Andere innovatieve functies omvatten het ouderlijk toezicht, veilig surfen en de beveiliging tegen virussen, spyware en andere schadelijke applicaties.

Zoals F-Secure’s laatste rapport over mobiele dreiging aangeeft, groeien malwarefamilies die zich voornamelijk op Androidplatforms richten zeer snel en lijkt deze trend zich voorlopig nog niet in te perken.** De beveiliging tegen factuuroplichterij of spionagemiddelen die contactpersonen voor spamlijsten stelen, is cruciaal.

“Android-gebruikers kunnen de app nu eenvoudig uploaden en hun telefoon lokaliseren wanneer deze is kwijtgeraakt of is gestolen. Onze Mobile Security-oplossing bevat daarnaast ook vele andere essentiële functies,” zegt Maria Nordgren, Vice President Channel Business van F-Secure.

Veilig surfen op het web met iPads en iPhones
Een onderzoek van F-Secure wijst uit aan dat 89% van de volwassen vindt dat het beschermen van kinderen tegen ongepaste internetinhoud heel belangrijk is.*** Aan deze behoefte wordt gehoor gegeven met de nieuwe F-Secure Child Safe internetbrowser die via de Apple App Store te verkrijgen is. Deze beveiligingsoplossing bevat alle benodigde functionaliteiten om er zeker van te zijn dat uw kinderen veilig kunnen internetten zonder blootstelling aan schadelijke internetinhoud.

De applicatie levert vijftien vooraf bepaalde inhoudcategorieën die geblokkeerd of toegestaan kunnen worden, een URL reputatie om verkeerde websites weg te filteren en het blokkeert gebruikers om op schadelijke websites terecht te komen die fraude mogelijk maken.

* F-Secure Mobile Security werd in maart 2012 erkend voor zijn uitstekende prestaties in de Android mobile anti-malware test van AV-TEST, dat betrekking had op 41 producten. Ook ontving F-Secure Client Security de ‘ Beste Beveiliging 2011 award’  van AV TEST (februari 2012),  F-Secure Internet Security 2012 ontving de AV-Comparatives Top Rated award (in januari 2012).
** F-Secure Mobile Threat Report Quarter 1 2012 (http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002363.html)
*** F-Secure Broadband subscriber vragenlijst in April 2011 (Brazilië, Finland, Duitsland, Italië, Zweden)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + vijf =