Home » Productnieuws » F-Secure met Content Cloud ‘in de wolk’

F-Secure met Content Cloud ‘in de wolk’

Geplaatst in: Productnieuws 0

Al meer dan twintig jaar beschermt F-Secure’s Internet Security consumenten tegen computervirussen en andere vormen van malware. Aan dit rijtje zijn in de loop der jaren ook Mobile Security (beveiliging van smartphones en tablets) en Online Back-up toegevoegd. Deze rijke en ervaren achtergrond in beveiliging breidt zich nu uit met de komst van cloud- en sync-diensten die speciaal zijn ontworpen voor mobiele consumenten en gebruikers via aangesloten operators.

F-Secure Content Anywhere synchroniseert data in de cloud, waardoor gebruikers op elk moment van de dag vanaf iedere willekeurige PC, tablet, smartphone of TV toegang tot hun data krijgen. Het gebruikersgemak is groots omdat de user interface op elk aangesloten toestel uniform is. Operators kunnen een persoonlijke cloud aan hun klanten aanbieden waardoor de consument hun digitale content kan bewaren, synchroniseren én delen.

“De content cloud biedt een enorme mogelijkheid voor operators. Eindgebruikers stellen liever waardevolle digitale informatie niet bloot op de ‘openbare’ cloud maar maken liever gebruik van diensten van lokale operators die zij als betrouwbaar en veilig beschouwen”, zegt Samu Konttinen, F-Secure’s Executieve Vice President Sales and Marketing.

F-Secure blijft haar positie als toonaangevende leverancier versterken door het bieden van een reeks oplossingen die zijn toegespitst op de operator-gemeenschap die verder reikt dan slechts Internet Security. De sterk ontwikkelde digitale ‘way of living’ heeft de vraag naar veilige opslag en het delen van digitale content opgeschroefd. Een recentelijk onderzoek* heeft aangetoond dat 93% van de ondervraagden het voorkomen van persoonlijke dataverlies zeer belangrijk vindt; 88% van de consumenten ziet graag dat een service provider dit in een totaalpakket aanbiedt.

“Security zit ons in de genen, maar we bieden nu zo veel meer dan slechts antivirus”, zegt Christian Fredrikson, de nieuwe President en CEO van F-Secure. “Met Content Anywhere voldoen we aan de de wens van de operators in een omgeving die wordt gekenmerkt door een ononderbroken toegang tot én de explosieve toename van user generated content.”

Content Cloud Platform
F-Secure Content Anywhere wordt aangedreven door F-Secure’s Content Cloud Platform, dat gelijkertijd kan dienen als een basis voor een content-gecentreerd service ecosysteem met toekomstige toevoegingen die in de loop van dit jaar bekend worden. Content Anywhere zal via een select aantal operators verkrijgbaar zijn. Voor meer informatie: 
http://www.f-secure.com/en/web/operators_global

(*) Een onderzoek onder 3.000 breedbandgebruikers in april 2011 (Brazilië, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Zweden)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 4 =