Home » Evenementen » Duizenden hackers komen samen in Zeewolde

Duizenden hackers komen samen in Zeewolde

Geplaatst in: Evenementen 0

Eens in de vier jaar komen duizenden hackers bijeen in Nederland. Begin augustus komen ze samen in Zeewolde rond technologie om te leren, te discussiëren, ervaringen uit te wisselen, zelf mogelijkheden te ervaren en te vieren. Dit alles onder noemer van SHA2017. Tijdens het openluchtfestival wordt het scoutingterrein omgebouwd tot een technologisch walhalla. Met diverse livestreams van lezingen en bijeenkomsten, een eigen serverpark, een glasvezelnetwerk, een telefoniesysteem, gsm-torens, een DECT-netwerk, draadloze netwerken tot iedere uithoek van het kamp, een radiozender. Zelfs de toegangspas voor de deelnemers is een stukje hightech waar deelnemers ook eigen toevoegingen en software voor kunnen maken.

Er zijn lezingen over de informatiesamenleving, zwakheden in technologie en politieke ontwikkelingen door sprekers van over de hele wereld. Tijdens eerdere edities spraken mensen als de controversiële Wikileaks-voorman Julian Assange, de uitvinder van PGP-versleuteling Phil Zimmermann, hackers en .com-ondernemers van het eerste uur als ook diverse oud-medewerkers en klokkenluiders van inlichtingendiensten over de hele wereld. Daarnaast zijn er altijd honderden lezingen en debatten over de meest uiteenlopende technologie gerelateerde onderwerpen.

Wie wil spreken kan zich melden op de website. Op verschillende plaatsen kunnen mensen zelf technologie bouwen, knutselen, hacken of kraken en zo verdere kennis opdoen. Ook is er een deel van het terrein voor families en kinderen waar er voor onze jonge hackers cursussen zijn op technologie gebied of een grote berg met lego om mee te spelen. Naast kamperen is er ook een mogelijkheid om op een boot te slapen. In de popup jachthaven organiseren hackers een technologie gedreven ‘Safe Harbour Authority’. SHA2017 wordt gehouden van 4-8 augustus 2017.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 18 =