Home » Bedrijfsnieuws » Doorlopende controle op cyberveiligheid bedrijven

Doorlopende controle op cyberveiligheid bedrijven

Geplaatst in: Bedrijfsnieuws 0

Bedrijven die lid zijn van Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) kunnen vanaf juni 2020 rekenen op doorlopende controle van hun cyberveiligheid, zonder extra kosten. Hiervoor werkt het CWB nauw samen met FortifyData in Amsterdam.

Aangesloten organisaties kunnen gebruik maken van maandelijkse cyber security assessments. Hierbij analyseert FortifyData de infrastructuur en webapplicaties, traceert het bedrijf mogelijk kwaadaardig webverkeer en maakt het eventueel aanwezige bedrijfsinformatie op het dark web inzichtelijk. De uitkomst van de beoordeling wordt vertrouwelijk gerapporteerd, zodat CWB-participanten inzicht hebben en houden in de cyberweerbaarheid van hun onderneming. Bovendien kunnen leden van het CWB, die behoefte hebben aan nog meer verdieping in de cyber security assessments, tegen gereduceerde tarieven gebruik maken van overige diensten van FortifyData.

René Kamerling, directeur van FortifyData Nederland: “Nieuwe bedreigingen volgen elkaar steeds sneller op. Dat maakt doorlopend inzicht in het veiligheidsniveau van de infrastructuur essentieel. Niet alleen binnen de eigen organisatie, maar ook in de cloud en de netwerken van leveranciers waarmee data wordt gedeeld. Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport deelt deze overtuiging, zodat een samenwerkingsverband de meest logische stap was.”

“Cyberweerbaarheid is vandaag de dag van vitaal belang”, bevestigt Alexis Barron, directeur van het CWB. “Zeker voor bedrijven in de high tech- en maakindustrie, waarin primaire processen steeds vaker digitaal aan elkaar gekoppeld zijn en de bescherming van intellectueel eigendom vaker gevaar loopt. Het is dus heel goed en verstandig om maandelijks te horen hoe het staat met de risico’s die een onderneming loopt.”

De scores variëren van een zeer laag risico tot een zeer hoog risico, compleet met de suggestie welke stappen men moet ondernemen.

Over Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport
De stichting Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport is een samenwerkingsverband van ondernemers in de high tech- en maakindustrie en hun toeleveranciers. De participanten vormen samen een front tegen cyber criminaliteit door onderling kennis en praktijkvoorbeelden te delen, net als dreigingsinformatie. Hiervoor beschikt het CWB over een IT platform en organiseert de stichting (virtuele) bijeenkomsten. Participanten kunnen verder een beroep doen op partners van het CWB, zodat zij hun cyberveiligheid kunnen verbeteren tegen gunstige voorwaarden. Kijk voor meer informatie op www.cwbrainport.nl

Over FortifyData
FortifyData is een SAAS softwarebedrijf, opgericht in 2015 door cyber security experts met als doel om organisaties van iedere omvang te beschermen tegen cyber bedreigingen. Het FortifyData Cyber Management Platform is in staat om doorlopend multi-dimensionale cyber score van een organisatie te bepalen en te actualiseren, door alle aspecten van cyber security te beoordelen: mensen, processen, technologie en zelfs leveranciers. FortifyData heeft vestigingen in Atlanta (VS) en Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.fortifydata.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 5 =