Home » Productnieuws » Cryptocard levert oplossing voor authenticatie elektronische cliëntgegevens

Cryptocard levert oplossing voor authenticatie elektronische cliëntgegevens

Geplaatst in: Productnieuws 0

Zorginstelling Vierstroom heeft Cryptocard geselecteerd om de toegang tot haar elektronische cliëntdossiers te beveiligen. Met de two-factor authenticatieoplossing Cryptocard Blackshield Cloud krijgen geautoriseerde zorgmedewerkers op elke plek en elk apparaat op een veilige manier toegang tot deze informatie.

Vierstroom wil de manier van inloggen sterker maken om meer zekerheid te hebben dat degene die inlogt ook daadwerkelijk de persoon is die hij zegt te zijn. “Met de nieuwe authenticatieoplossing hopen we een hogere mate van beveiliging te bereiken”, aldus Jacco Juist, informatiemanager Vierstroom. Aan de keuze voor sterke authenticatie, ligt de NEN7510-normering ten grondslag, waarin beschreven is hoe de digitale en papieren informatiebeveiliging geregeld moet zijn.

Het Elektronisch Cliënt Dossier (ECD) bevat medische gegevens waartoe geautoriseerde medewerkers toegang moeten hebben. In het dossier is naast basisgegevens van de cliënten van Vierstroom ook informatie over bijvoorbeeld het sociaal welbevinden, allergieën en medicijngebruik te vinden. Autorisatie strekt zich op dit moment over de medewerkers in veertien verzorgings- en verpleeghuizen.

De keuze viel onder meer op de Cryptocard-oplossing Blackshield Cloud vanwege de geboden flexibiliteit. Gebruikersgroepen die inloggen via een mobiele telefoon, kunnen nu bijvoorbeeld een mobiele applicatie of een sms gebruiken voor authenticatie. Een hardware token blijft achterwege. De dienst van Cryptocard wordt daarnaast op verschillende apparaten ondersteund, zoals bijvoorbeeld een laptop of een tablet, naast de mobiele telefoon.

De authenticatiemethode van Cryptocard kan, zonder aanpassingen, naadloos geïntegreerd worden met het eigen netwerk van Voerstroom waarin onder meer beheerders rechten en instellingen regelen.

Naast kosteneffectiviteit en flexibiliteit is de schaalbaarheid van Blackshield Cloud nog een reden voor Vierstroom om voor Cryptocard te kiezen. Op termijn krijgen niet alleen medewerkers, maar ook gebruikersgroepen buiten de muren van de instelling toegang tot deze medische gegevens. Zo wordt er nu gewerkt aan een cliëntportaal waar familieleden en cliënten zelf gegevens kunnen raadplegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =