Home » Beveiligingsnieuws » Bijna kwart werknemers gaat in op phishingmail

Bijna kwart werknemers gaat in op phishingmail

Geplaatst in: Beveiligingsnieuws 0

PhishingOngeveer 23 procent van werknemers blijkt op een -goed geschreven- phishing e-mail te klikken, zo blijkt uit onderzoek van beveiligingsbedrijf LBVD.

Het bedrijf stuurden in totaal 22.500 phishing e-mails naar werknemers van 26 deelnemende bedrijven. De onderzoekers gebruikten phishingmailtjes die gemakkelijk als zodanig zijn te herkennen. Mensen die op de link klikten, kwamen terecht op een pagina met een waarschuwing en uitleg wat mensen niet zouden moeten doen. Vervolgens kregen ze de mogelijkheid om ook zelf phishingmails te versturen. In 0,5 procent van de gevallen werkten mensen mee, ondanks de waarschuwingen dus…

LBVD waarschuwt dat een succesvolle phishingaanval een slachtoffer gemiddeld 416 euro schade berokkent en wereldwijd 102.100 mensen raakt. Helaas heeft het bedrijf op de eigen site noch dit bericht staan, noch een toelichting op het onderzoek.

Nog meer phishing
Ondertussen blijken ook Google-gebruikers slachtoffer van phishing. Althans, dat deel dat klikt op een e-mail als deze:
“This is a reminder that your email account will be locked out in 24 hours. Due to not being able to increase your Email storage Quota. Go to the INSTANT INCREASE to increase your Email storage automatically.”
De nep-site waar mensen terechtkwamen na het klikken op de link bood bezoekers de gelegenheid om al hun gegevens ‘opnieuw’ in te vullen. Een ideale manier om je inloggevens openbaar te maken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 − 1 =