Home » Productnieuws » Beveiligingssoftware IBM voor buiten het bedrijfsnetwerk

Beveiligingssoftware IBM voor buiten het bedrijfsnetwerk

Geplaatst in: Productnieuws 0

IT Security managers hebben steeds meer problemen met het goed beveiligen van data. Mobiele apparaten en cloud-computing zorgen voor enorme hoeveelheden data die vaak buiten het eigen beveiligde bedrijfsnetwerk bewaard wordt. Om organisaties te helpen met het beveiligen van data buiten het eigen netwerk introduceert IBM vandaag nieuwe software voor een betere beveiliging van data van mobiele apparaten en in de cloud.

Uit onderzoek van de Economist Intelligence Unit, in opdracht van IBM, blijkt dat managers datadiefstal en cybercrime als grootste bedreiging van hun bedrijfsreputatie zien. Ze zien dit zelfs als een grotere dreiging dan systeemuitval. De cloud, bring your own device (BYOD) en sociale media maken beveiliging complexer omdat deze trends minder controleerbaar zijn. BYOD en sociale media vormen vooral een risico, omdat hierbij de scheidslijn tussen zakelijk en privégebruik vervaagt.

IBM lanceert vandaag drie nieuwe securityproducten:
·         Security Access Manager for Cloud and Mobile
·         SmartCloud for Patch Management
·         Security Privileged Identity Manager

Met de lancering van IBM’s Security Access Manager for Cloud and Mobile brengt IBM een nieuw beveiligingsprogramma op de markt. De software houdt rekening met de omgeving waarin mobiele gebruikers zich bevinden (context-aware) en beveiligt zo de toegang tot bedrijfsgegevens vanaf mobiele apparaten. Zodoende kunnen bedrijven zich beschermen tegen hacks, onafhankelijk van de locatie van de medewerker en van welk apparaat wordt gebruikt.

Met de nieuwe IBM SmartCloud for Patch Management kunnen organisaties software-updates in cloudomgevingen versnellen en automatiseren, en met IBM Security Privileged Identity Manager intern misbruik van bedrijfsgegevens voorkomen en beter voldoen aan de regelgeving. Met deze software is er meer inzicht  in het gebruik en kunnen verschillende zaken in de cloudomgeving worden geautomatiseerd om  toegang door onbevoegden tegen te gaan en te weren tegen de laatste dreigingen door middel van geavanceerde security intelligence.

Vlaamse overheid creëert veilige toegang tot overheidsdiensten
De Vlaamse overheid heeft als eerste overheidsinstantie in samenwerking met IBM en IBM Business Partner SecureIT, een cloudplatform gecreëerd met IBM’s nieuwste Access Management en Identity Management software en SecurIT’s TrustBuilder software. De 6 miljoen inwoners van Vlaanderen hebben toegang tot online diensten van meer dan honderd overheidswebsites. Bij het vorige platform was er weinig flexibiliteit om nieuwe applicaties te introduceren en om mensen toegang te verlenen op basis van hun identiteit en hun rol. Want een persoon heeft één identiteit, maar meerdere titels of rollen, zoals ‘burger’, ‘ambtenaar’ of ‘notaris’. In de digitale wereld is duidelijk onderscheid tussen deze rollen nodig wanneer iemand gebruik wil maken van een applicatie, zodat het zeker is dat deze persoon toegang mag hebben tot bepaalde informatie en mogelijkheden.

“De nieuwe infrastructuur geeft onze inwoners en medewerkers simpel, veilig en snel digitale toegang tot alle beschikbare overheidsbronnen”, zegt Wim Martens, Strategie Manager bij de Vlaamse overheid. “Dit nieuwe platform geeft inwoners gemakkelijk toegang tot alle overheidsservices die door Identity-management specifiek zijn toegepast op iemands rol, zoals vastgelegd in het veiligheidsbeleid.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 2 =