» » F-Secure biedt één miljard mensen cloudgebaseerde bescherming

F-Secure biedt één miljard mensen cloudgebaseerde bescherming

Geplaatst in: Beveiligingsnieuws | 0

social-mediaIs het niet hebben van een Facebook-account de enige manier om je privacy op ’s werelds grootste social network te waarborgen?  F-Secure’s Safe Profile biedt iedereen eenvoudige privacybescherming (en testers zijn welkom)

Uit het enorme succes van Facebook met zijn één miljard gebruikers blijkt duidelijk dat we het ‘leuk vinden’. Maar zoals met iedere social networking-dienst ontstaan er privacyproblemen. F-Secure gaat zijn expertise nu ook inzetten op Facebook met Safe Profile, een nieuwe app die een bijdrage zal leveren aan het beschermen van de privacy van gebruikers van dit sociale medium. Door de app te testen, kunnen Facebookers een bijdrage aan de verdere ontwikkeling leveren.

76% van de gebruikers maakt zich zorgen om hun privacy wanneer ze hun leven op sociale platforms delen.* En het brede scala aan privacy-instellingen van Facebook, dat gebruikers in staat stelt bepaalde aspecten privé te houden, kan juist leiden tot verwarring en het openbaar maken van informatie die eigenlijk alleen voor vrienden is bedoeld.

“De gemiddelde gebruiker zit alleen voor zijn plezier op Facebook, niet om de fijne kneepjes van de privacy-instellingen te hoeven doorgronden,” zegt Maria Nordgren, VP Consumer Security bij F-Secure. “En dat is waar Safe Profile om de hoek komt kijken. We hebben de belangrijkste instellingen eruit gefilterd. Daarmee houden we je profiel tegen het licht en laten je weten waar de instellingen kunnen worden verbeterd.”

Scans, ratings én aanbevelingen voor optimale veiligheid
Te veel instellingen, pagina’s én updates op Facebook? Safe Profile informeert op een centrale plek over de belangrijkste veiligheids- en privacykwesties. Veranderen de Facebook-opties te snel? Safe Profile houdt ze allemaal bij. En bekruipt het gevoel je dat Facebook-privacy meer plicht dan ontspanning is? De aanbevelingen van Safe Profile zijn eenvoudig te begrijpen.

Safe Profile is ontworpen om de snelste scanning engine ter wereld te zijn. Na een scan geeft het een rating voor de privacy van het account, laat mogelijke problemen zien en geeft aanbevelingen voor verbeterde instellingen. Safe Profile scant alleen en slaat geen persoonlijke gegevens op.

F-Secure heeft awards gewonnen als leverancier van de beste beveiliging op internet** en is daarmee zeer geschikt gebruikers van Facebook te helpen hun persoonlijke informatie en social media interacties te beschermen.

“Beveiliging en privacy vormen de ruggengraat van ons bedrijf, dus we zijn zeer verheugd dat we de gebruikers van sociale netwerken nu de bescherming kunnen bieden tegen de privacyproblemen die op veel van deze netwerken spelen,” zegt Nordgren. “Onze slogan is ‘Omdat sommige zaken onvervangbaar zijn’ – en wat valt nou moeilijker te vervangen dan je privacy?”

Log in op je Facebook account en zoek naar ‘Safe Profile Beta’ om Safe Profile uit te proberen en feedback en suggesties voor verbeteringen te geven. Laat feedback achter via https://www.facebook.com/FSecureSafeProfile

*De F-Secure breedband enquête bestond uit online interviews met 6.400 breedband abonnees tussen de 20 en 60 jaar uit 14 verschillende landen: Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Finland, Italië, Spanje, Nederland, België, de VS, Canada, Brazilië, India en Japan. De enquête werd uitgevoerd door GfK tussen 25 mei en 1 juni 2012. 

**F-Secure Internet Security 2013 heeft de award voor Beste Beveiliging 2012 ontvangen van het AV-TEST Institute. www.av-test.org. De geconvergeerde beveiligingsproducten die beschikbaar zijn via Safe Avenue zijn gebaseerd op dezelfde technologie als F-Secure Internet Security 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × twee =