» » 123456 populairste wachtwoord bij Yahoo

123456 populairste wachtwoord bij Yahoo

Geplaatst in: Beveiligingsnieuws | 0

Afgelopen week werden 400.000 wachtwoorden van Yahoo-gebruikers gestolen. Een analyse van de data leert dat gebruikers het nog steeds niet allemaal snappen (niks geleerd van LinkedIn dus). De twee populairste wachtwoorden zijn namelijk ‘123456’ en ‘password’.

Op deze site schreef Carlo Seddaiu al eerder een artikel over het kraken van netwerken en het belang van hastags daarbij. Lees het hier nog even na.
In het kort komt het neer op de heel eenvoudige regel dat hoe simpeler uw wachtwoord is, hoe sneller het wordt gekraakt. Puur numerieke wachtwoorden (123456) zouden daarom verboden moeten worden (niet mogelijk moet zijn). En wachtwoorden korter dan 8 tekens ook.

Het beste wachtwoord bestaat uit toevallige combinaties van hoofdletters, kleine letters, cijfers en leestekens. Ook die zijn te kraken. Maar een hacker zal altijd op zoek gaan naar de grootste gemene deler, maar geboortedata en naar woorden uit een woordenboek. Die zijn als wachtwoord dus uit den boze. Controleer hier de sterkte van uw eigen wachtwoorden.

Lees in detail over de analyse van de Yahoo-wachtwoorden het artikel van Francois Pesce (Engelstalig)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 13 =