Home » Productnieuws » Beveiliging en SLA’s belangrijke obstakels cloud computing

Beveiliging en SLA’s belangrijke obstakels cloud computing

Geplaatst in: Productnieuws 0

45% van de Europese IT-beslissers beschouwt beveiliging en SLA’s als belangrijkste obstakels voor cloud computing. Dat blijkt uit een onderzoek door Interxion, Europees marktleider op het gebied van carrierneutrale colocatie datacenterdiensten. Uit deze peiling blijkt dat 45% van de Europese IT-beslissers een gebrek aan beveiliging en service level agreements (SLA’s) als de belangrijkste obstakels ziet voor een overstap naar de cloud. Het onderzoek is vooral gericht op service providers (SP’s) en system integrators (SI’s), twee van de belangrijkste groepen die bedrijven ondersteuning bieden bij hun overstap naar de cloud, om hen inzicht te geven in de manier waarop organisaties de cloud nu gebruiken en hoe ze dit in de toekomst zullen gaan doen.

Tot de waargenomen uitdagingen bij een overstap naar de cloud behoort ook angst voor lock-in van een specifieke infrastructuur leverancier, aldus 40% van de respondenten. Met betrekking tot beveiliging werd het voorkomen van dataverlies als belangrijkste angst in het algemeen genoemd; 71% van de respondenten identificeerde dit als een van de drie grootste beveiligingsissues. Echter, het voorkomen van uitval, op de tweede plaats met 64%, is het meest genoemd als belangrijkste zorg vanwege de ernstige impact die deze storingen kunnen hebben op bedrijfsprocessen en de uiteindelijke prestaties.

Ondanks de bezorgdheid over het inzetten van de cloud, toont de peiling aan dat 69% van de Europese IT-beslissers cloud momenteel als prioriteit ziet. Grote bedrijven lopen hierbij voorop (71% ziet cloud als prioriteit), op de voet gevolgd door kleine en middelgrote bedrijven met respectievelijk 68 en 67%. Bovendien geldt voor 75% van de bedrijven dat zij al gebruik maken van cloud computing, dan wel dit binnen twee jaar van plan zijn te gaan doen. Dit betekent een aanzienlijk groeipotentieel voor de sector.

“Hoewel bedrijven al enige tijd bezig zijn met de overgang naar de cloud, zien vele van hen nog steeds obstakels die moeten worden aangepakt alvorens zij het volledige potentieel van de cloud ontdekken,” aldus Vincent in’t Veld, director Cloud Segment bij Interxion. “Interxion wil bedrijven helpen de voordelen van cloud computing te verwezenlijken, inclusief beveiliging, flexibiliteit, slagvaardigheid en kostenbesparend potentieel. De uitkomsten van het onderzoek tonen aan hoe essentieel het voor bedrijven zoals Interxion is om potentiële angsten te verzachten voor organisaties die van plan zijn in de toekomst over te stappen naar de cloud.”

Bijna de helft van de respondenten ziet de toekomst van de cloud positief in. Zij verwachten dat binnen twee jaar meer dan 50% van hun IT via de cloud zal worden geleverd, terwijl 23% aangeeft dat ruim 75% van hun IT naar verwachting in de cloud is. Verder zegt 90% van degenen die de inzet van private cloud overwegen dat zij (zeer) waarschijnlijk zullen kiezen voor een hosted oplossing in plaats van hiervoor eigen hardware aan te schaffen. Dit duidt op mogelijkheden voor SP’s en SI’s om in te spelen op de benodigdheden voor deze diensten.

Het onderzoek bevestigt dat de cloud al diepgeworteld is in het huidige bedrijfsleven en dit in de toekomst ook zal blijven. Het geeft SP’s en SI’s bovendien waardevol inzicht in het leveren van waarde aan hun huidige cloud-gebaseerde klanten. Daarnaast benadrukt het de noodzaak om aandacht te besteden aan bezorgdheden over beveiliging en SLA’s bij potentiële, toekomstige klanten. Een manier om obstakels te overkomen, is organisaties in staat te stellen de cloud voorafgaand aan een volledige overstap eerst te testen. Interxions Cloud Testlab biedt cloud hosting aanbieders en SI’s precies die mogelijkheid door cloud services en gevirtualiseerde omgevingen te ontwikkelen voor klanten, met best-in-class prestatiegaranties voorafgaand aan volledige cloud deployment.

Voor uitgebreide uitkomsten van het cloud onderzoek en downloadbare PDF’s met de bevindingen: http://www.interxion.com/cloud-insight/index.html.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vier =