» » Webroot versterkt VeliQ’s mobility Platform as a Service met cloudgebaseerde antivirus oplossing

Webroot versterkt VeliQ’s mobility Platform as a Service met cloudgebaseerde antivirus oplossing

Geplaatst in: Bedrijfsnieuws 0

cloudWebroot, leverancier van cloudgebaseerde intelligente beveiligingsoplossingen, gaat strategisch samenwerken met VeliQ. VeliQ is een innoverend bedrijf op het gebied van mobility beheer voor de zakelijke markt. Door deze samenwerking is VeliQ in staat nieuwe en verbeterde beveiligingsmogelijkheden toe te voegen aan hun mobility Platform as a Service (mPaaS™) en zo mobiele toestellen te beveiligen tegen de huidige bedreigingen, zoals virussen, spyware en trojans. Door de integratie van Webroot Security Intelligence for Mobile Suite in mPaaS is VeliQ in staat klanten nog betere en eenvoudiger te beheren beveiliging te bieden door middel van hun cloudgebaseerde zakelijke mobility oplossing voor zowel Android® smartphones en tablets.

mPaaS clouddienst
Met mPaaS biedt VeliQ uitgebreide functionaliteit die het beheer van smartphones en tablets makkelijk en schaalbaar maakt. Deze clouddienst biedt, behalve het beheer van alle risico’s ook beveiliging en integratie in de eigen IT-omgeving van de klant, het beheer van mobiele toestellen (MDM), mobiele content (MCM) en mobiele toepassingen (MAM). VeliQ’s oplossing maakt het mogelijk mobiele toestellen tijdens hun volledige levensduur te beheren vanuit één makkelijk te bedienen en overzichtelijk webportaal en tegen lage TCO, dus met een korte terugverdientijd.

BYOD beveiligen
“Medewerkers brengen hun eigen privétoestellen mee en gebruiken deze ook zakelijk (BYOD). Bestaande organisaties moeten daarom oplossingen vinden die er voor zorgen dat de beveiliging van deze toestellen en de zakelijke informatie die er op wordt opgeslagen, geregeld wordt,” aldus Alex Bausch oprichter en algemeen directeur van VeliQ. “De integratie van Webroot’s intelligente beveiliging en de beveiligde browserfunctionaliteit in onze mPaaS oplossing, overtreft zelfs de huidige vraag. Het biedt veel meerwaarde voor onze klanten terwijl ze nog steeds één aanspreekpunt behouden voor al hun vragen.

Bedreigingen blokkeren
Door deze nieuwe samenwerking kan het mPaaS-platform vanaf nu ook toepassingen automatisch scannen en bedreigingen blokkeren, voordat ze in staat zijn een toestel te infecteren. Tevens bevat deze integratie een beveiligde webbrowser zodat URL’s gescand worden om pogingen tot phishing en andere schadelijke webcontent te blokkeren. Het URL filter biedt verder aanvullende beveiliging tegen andere risico’s categorieën waaronder spyware, malware en phishing sites. Zo ontstaat een gedetailleerde lijst met verschillende type websites die beheerd kunnen worden.

Android
“Door deze samenwerking wordt beveiliging aangeboden voor de hele organisatie voor alle op Android toestellen opgeslagen data”, vervolgt Bausch. “Mobiele gebruikers worden daardoor goed beveiligd zonder in te hoeven boeten aan hun bestaande bedieningsgemak. VeliQ bekijkt en evalueert continue relevante en toonaangevende producten in de markt om deze via ons mPaaS platform aan te bieden. Hierdoor zorgen we ervoor dat onze klanten met de mPaaS oplossing altijd de beschikking te krijgen over de meest recente en beste mobiele technologie die er is.”

Webroot Security Intelligence voor Mobile Suite
“Webroot Security Intelligence voor Mobile Suite, richt zich op de meest urgente beveiliging en uitdagingen waar de industrie op dit moment mee te maken heeft. Het biedt VeliQ nu de mogelijkheid om snel cloudgebaseerde mobiele beveiliging aan te bieden waarmee hun klanten dit snel kunnen inzetten voor de eindgebruikers,” aldus Mark Hanson, Vice President van Strategic Alliances bij Webroot. “Webroot biedt hun strategische partners flexibiliteit en de zekerheid dat hun klanten overal en op elk toestel beveiligd zijn. Of het nu een smartphone of tablet is. De beveiliging door Webroot’s innovatieve anti-malware en antivirus beveiliging, biedt klanten gemoedsrust in de wetenschap dat hun gegevens goed beveiligd zijn.

Oplossing die kan meegroeien
De Webroot Security Intelligence for Mobile Suite is een geïntegreerd cloudgebaseerd portfolio dat snel en eenvoudig beschikbaar te stellen is. Door de integratie van Webroot, met de best beschikbare URL classificatie, de reputatie voor mobiele apps, anti malware beveiliging en IP reputatiedienst,  krijgen partners in mobiele technologie, zoals VeliQ, de mogelijkheid om de meest veilige oplossing aan te bieden die kan meegroeien met hun klanten. Zo kunnen zij de terugkerende inkomstenstromen maximaliseren en hun klanttevredenheid vergroten. 

Over VeliQ
VeliQ is het enige mobility Platform-as-a-Service (mPaaS™) oplossing en door IDC beschreven als: ‘relevant en uniek’. VeliQ’s mPaaS is een toonaangevend cross-platform voor mobile device management, applicatie-, content beheer en beveiliging, evenals integratie met de eigen IT omgeving. Allemaal te beheren vanuit één universele console. VeliQ’s mPaaS® biedt eindgebruikers een zeer schaalbare en multi-tenant oplossing, geschikt voor de grootzakelijke markt met een implementatietijd van slechts enkele minuten. Dit platform wordt via onze partners aangeboden in meer dan 60 landen en over verschillende sectoren zoals: de farmaceutische industrie, de publieke sector, luchtvaartmaatschappijen, financiële instellingen, retail en kleding sector. Het hoofdkwartier van VeliQ is gevestigd in Nederland met kantoren in de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Denemarken en Duitsland. Voor meer informatie, zie: www.veliq.com.

Over Webroot
Webroot combineert de kracht van Software as a Service (SaaS) voor Internet beveiliging samen met Webroot SecureAnywhere® voor consumenten en bedrijven. Webroot biedt tevens intelligente beveiligingsoplossingen voor bedrijven die gericht zijn op cyber security waaronder Palo Alto, Netwerk, F5, Corero, SOTI, NEC, FancyFon en anderen. Het bedrijf is opgericht in 1997, en het hoofdkwartier is gevestigd in Colorado. Webroot is de grootste particuliere beveiligingsorganisatie gevestigd in de Verenigde Staten. Voor meer informatie zie:  http://www.webroot.com of bel: +1800.772.9383.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + vijf =