» » Sophos ‘Leider’ in Gartner’s Magic Quadrant for Unified Threat Management

Sophos ‘Leider’ in Gartner’s Magic Quadrant for Unified Threat Management

Geplaatst in: Bedrijfsnieuws 0

Sophos is wederom opgenomen in het ‘Leaders’-kwadrant van Gartner, Inc.’s “Magic Quadrant for Unified Threat Management”. Hierbij wordt gekeken in hoeverre een organisatie zijn visie compleet heeft en deze kan uitvoeren. Sophos is een van de drie partijen die in dit meest recente rapport in het Leaders-kwadrant wordt geplaatst. Het is tevens de enige beveiligingsleverancier die door Gartner als Leader wordt gepositioneerd in deze drie security Magic Quadrant-rapporten: Sept. 2015 Magic Quadrant for Mobile Data Protection Solution, Feb. 2016 Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms en, wederom, de Magic Quadrant for Unified Threat Management (UTM).

“Netwerkbeveiliging is heel belangrijk voor de dreigingen waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Daarnaast is het een van de snelst groeiende marktsegmenten binnen IT-beveiliging. Onze continue erkenning als Leader in deze Magic Quadrant bevestigt onze positie aan de voorlinie in deze belangrijke en groeiende markt”, zegt Bryan Barney, senior vice president en general manager, Network Security Group bij Sophos. “Als erkende partij voor zowel endpoint- als netwerkbeveiliging en met meer dan 100.000 klanten in beide segmenten levert Sophos wat nodig is voor onze visie van een gesynchroniseerd securityplatform. Hier delen wij threat intelligence, alsmede de ‘gezondheidsstatus’ van alle security-producten. Deze strategie realiseert meer geavanceerde beveiligingsniveaus voor organisaties, ongeacht de bedrijfsgrootte. Aan de andere kant is het heel makkelijk te beheren.”

Volgens Gartner: “Het Leaders-kwadrant omvat vendors die UTM-producten aan de voorkant maken en verkopen, bedoeld voor middelgrote bedrijven en hun beveiligingsbehoeften. De vereisten die nodig zijn voor ‘leiderschap’ omvatten onder meer een breed aanbod voor middelgrote bedrijven, ondersteuning voor meerdere features en een management- en reportingmogelijkheid die makkelijk te gebruiken is.” De Sophos netwerk security business groeit sneller dan de markt. In Sophos’ fiscale jaar dat op 31 maart 2016 eindigde, groeide billing voor Network security met 27,5%. Dit is aanzienlijk hoger dan de marktgroei die op 7% ligt. In dezelfde periode vertegenwoordigde UTM en de next-generation firewall (NGFW) de helft van Sophos’ billing wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 3 =