» » SafeNet neemt Cryptocard over

SafeNet neemt Cryptocard over

Geplaatst in: Bedrijfsnieuws 0

SafeNet neemt Cryptocard, leverancier van cloud-gebaseerde authenticatieoplossingen, over. Door de overname verbreedt en verdiept SafeNet zijn klantaanbod van authenticatie- en cloud-diensten. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

SafeNet breidt met de overname van Cryptocard zijn authenticatieportfolio sterk uit. Bedrijven en serviceproviders profiteren hierdoor van een geavanceerd Authentication-as-a-Service-aanbod (Auth-as-a-Service). Het Cryptocard-platform biedt mobiele, telecom- en IT-serviceproviders en -systems integrators de mogelijkheid om snel Auth-as-a-Service- en authenticatieoplossingen aan hun eindgebruikers te leveren. Door de Fully Trusted Authentication Solutions van SafeNet te combineren met het innovatieve en flexibele Blackshield Cloud-platform van Cryptocard hebben SafeNet-klanten in de gehele wereld toegang tot veilige, flexibele en kosteneffectieve oplossingen: op locatie en op as-a-service-basis.

“De hoeveelheid data groeit nog steeds en wordt ook buiten de traditionele kantoorgrenzen opgeslagen. Hierdoor groeit de behoefte bij zakelijke en overheidsklanten aan oplossingen die data en identiteiten beschermen en controleren: op netwerken, mobiele apparaten en van en naar de cloud”, zegt Chris Fedde, President en CEO van SafeNet. “Door de krachten te bundelen met Cryptocard en door onze wereldwijde aanwezigheid hebben we de unieke positie om klanten in de gehele wereld te helpen bij de veilige en kosteneffectieve migratie naar en van de cloud.”

Door de overname versterkt SafeNet zijn positie als marktleider in gebruikersauthenticatie en maakt het bedrijf de weg vrij voor een sterke positie in de snelgroeiende Auth-as-a-Service- en cloud-servicesmarkt.

Ant Allen, vicepresident van Gartner, zegt in het rapport ‘‘Magic Quadrant for User Authentication” dat “de markt voor gebruikersauthenticatie in het komende jaar naar verwachting met zo’n dertig procent groeit. Gartner voorspelt dat in 2017 meer dan vijftig procent van de bedrijven cloud-gebaseerde diensten gebruiken voor de levering van nieuwe of vernieuwde gebruikersauthenticatieoplossingen. Momenteel is dit minder dan tien procent. Het is echter te verwachten dat oplossingen op locatie blijven bestaan, voornamelijk voor bedrijven die zelf controle willen houden over identiteitsbeheer, -certificering en -verificatie.”

De gecombineerde producten en diensten stellen klanten in staat om hun authenticatiestrategieën effectiever af te stemmen, in te zetten en te beheren. Hierdoor voldoen ze aan de huidige en toekomstige bedrijfseisen. De toevoeging van de Auth-as-a-Service-mogelijkheden van Cryptocard helpen klanten bij de snellere inzet van authenticatieoplossingen. Dit is mogelijk met meer flexibiliteit en tegen lagere kosten. De wereldwijde aanwezigheid van SafeNet maakt het mogelijk om het Cryptocard-portfolio ook te leveren in Azië en het gebied rond de Stille Oceaan, in EMEA en in Noord- en Zuid-Amerika.

“Mobiele en cloud computing veranderen de beveiligingssector. Cryptocard zag dit als aanleiding om cloud-gebaseerde oplossingen en een platform te ontwikkelen, waarmee onze klanten maatregelen kunnen nemen, die passen bij het nieuwe security-landschap”, zegt Neil Hollister, CEO van Cryptocard. “Ons platform voor de levering van Auth-as-a-Service is flexibel en helpt klanten bij het beveiligen van gevoelige informatie tegen huidige en toekomstige beveiligingsbedreigingen.”

Gartner positioneerde SafeNet als ‘Leader’ en Cryptocard als visionair in het ‘Magic Quadrant for User Authentication’ in zijn rapport van 17 januari 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + drie =