» » Rotterdam Internet Exchange ontvangt beveiligingscertificaat en European Code of Conduct

Rotterdam Internet Exchange ontvangt beveiligingscertificaat en European Code of Conduct

Geplaatst in: Bedrijfsnieuws 0

De Rotterdam Internet Exchange (R-iX) heeft de ISO 27001:2005-certificering ontvangen voor zijn datacentrum in de Maasstad. Het certificaat toont aan dat het datacentrum voldoet aan de strengste internationale eisen op het gebied van informatiebeveiliging. Daarnaast is de organisatie toegelaten als participant van de European Code of Conduct, waarmee de R-iX behoort tot een van de meest duurzame datacentra van Europa. De Rotterdamse Wethouder van Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie Korrie Louwes reikte beide certificaten uit tijdens een bijeenkomst in het stadhuis van Rotterdam.

Certificeringsorganisatie DEKRA kende het ISO-certificaat toe na een uitgebreide audit van de processen van de R-iX. “De ISO 27001:2005 norm is een internationale standaard voor het managen van informatiebeveiligingsmaatregelen. Bij de audit is gebleken dat R-iX beschikt over een adequaat ingericht en werkend managementsysteem op het gebied van informatiebeveiliging,” zegt Nic Hendriks, Business Line Director Systems Certification bij DEKRA. Het certificeringsproces werd begeleid door Kineta.

Economisch belang
Informatie speelt in toenemende mate een cruciale rol in de bedrijfsvoering van zowel zakelijke als niet-commerciële organisaties, stelt Bix Jacobse, CEO van de R-iX. “Het beveiligen van gegevens is voor veel van onze klanten, zoals ziekenhuizen, overheidsinstellingen maar ook voor andere organisaties en bedrijven, daarom van essentieel belang. Vaak zijn zij zelf ISO-gecertificeerd, maar hun IT-partner niet. Met dit certificaat tonen we aan dat hun gegevens bij ons veilig zijn.”

Wethouder Louwes geeft aan dat het economisch belang van een partij als de R-iX groot is voor Rotterdam. “De Rotterdam Internet Exchange stimuleert alle internet gerelateerde activiteiten in Rotterdam en omgeving. Het levert daarmee een belangrijke bijdrage aan versterking van de internationale positie van de stad en de groei van de lokale economie en werkgelegenheid.” Om de bedrijvigheid in de Rotterdamse regio te bevorderen, werkt de Gemeente Rotterdam samen met onder andere de R-iX in het project ‘Glazen Maas’. Daarbij is het streven om de toegang tot breedband en open structuren mogelijk te maken voor zoveel mogelijk bedrijven, instellingen en particulieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 1 =