» » O’Neill Europe kiest voor SafeNet voor authenticatie mobiele medewerkers

O’Neill Europe kiest voor SafeNet voor authenticatie mobiele medewerkers

Geplaatst in: Bedrijfsnieuws 0

SafeNet levert zijn multifactor-authenticatieoplossingen aan het surf-, sneeuw- en lifestylekledingmerk O’Neill. Met deze oplossingen garandeert het bedrijf dat O’Neill-medewerkers via tablets en andere mobiele apparaten veilige toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk en de -data.

O’Neill Europe is al vijf jaar een tevreden klant van SafeNet. Het bedrijf zet nu ook MobilePASS van SafeNet in. Dit is een softwaregebaseerde, meerlaagse authenticatieoplossing die automatisch OTP-wachtwoorden (one-time password) genereert op de mobiele apparaten van gebruikers. O’Neill zet de oplossing in op het SafeWord 2008-authenticatieplatform. Het kledingmerk wil medewerkers de flexibiliteit bieden om overal te werken en veilig toegang te krijgen tot de belangrijkste applicaties en bedrijfsdata, zoals ontwerpen, materialen en productiedetails. Tegelijkertijd wil O’Neill de mogelijke (financiële) gevolgen van datadiefstal tot een minimum beperken. Met de SafeNet-oplossingen biedt het bedrijf zijn medewerkers diverse authenticatiemethoden op uiteenlopende mobiele apparaten en platforms, waaronder iPhone-, BlackBerry-, Android-, Java- en Windows Phone-toestellen.

Peter Maljaars, hoofd ICT van O’Neill: “Recente datalekken onderstrepen de noodzaak van een meerlaagse aanpak van beveiliging met gedegen policies en krachtige authenticatie om het netwerk vanaf mobiele apparaten te benaderen. De inzet van SafeWord en MobilePASS in onze organisatie verliep eenvoudig. De mogelijkheid om onze authenticatieoplossingen centraal te beheren, is essentieel om controle te houden over onze data.”

De MobilePASS-oplossing van SafeNet is online te installeren en maakt een centraal beheer van heterogene eindpuntapparatuur in een veilige omgeving mogelijk. Dit in combinatie met de hardware- en softwarematige multifactor-authenticatie heeft ervoor gezorgd dat O’Neill mobiele apparaten kan integreren in de oplossing, zonder de authenticatie-back-end uit te breiden. Daarnaast zijn de SafeNet-oplossingen dusdanig schaalbaar, dat ze snel zijn uit te breiden. Nieuwe mobiele medewerkers zijn eenvoudig toe te voegen, wat past bij de opkomende Bring Your Own Device-strategie (BYOD) binnen bedrijven.

Gary Clark, vicepresident Sales en Business Operations EMEA van SafeNet: “Onze centraal beheerde authenticatieoplossingen bieden de veiligheid, de flexibiliteit en het gebruiksgemak waardoor het internationaal gerenommeerde merk O’Neill maximale controle heeft over zijn data. Tegelijkertijd hebben alle medewerkers onderweg toegang tot applicaties en data.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − veertien =