» » McAfee versterkt focus op groeiende MKB-markt

McAfee versterkt focus op groeiende MKB-markt

Geplaatst in: Bedrijfsnieuws 0

McAfee gaat zich sterker richten op het MKB en komt met nieuwe beveiligingsoplossingen specifiek voor deze doelgroep. McAfee gaat het MKB dezelfde mate van beveiliging bieden als grote organisaties, via gemakkelijk te beheren oplossingen die zijn afgestemd op de beperkte budgetten van het MKB. Aangezien het partnerkanaal een essentiële rol speelt bij het uitbouwen van dit marktsegment, heeft McAfee ook een speciaal programma voor partners opgezet. Dit programma helpt de omzet te stimuleren, met marketingondersteuning en verkoopincentives.

MKB-ondernemingen bevinden zich in een bijzondere positie als het erom gaat zich te beschermen tegen de toenemende cyberdreigingen. Ze kunnen zich geen kostbaar IT- en beveiligingspersoneel veroorloven, maar ze kunnen ook geen inbraak dulden die het bestaan van de onderneming in gevaar brengt. Maar ze weten ook dat juist dit marktsegment steeds meer aandacht krijgt van hackers. Daarnaast zorgt het toenemende gebruik van mobiele apparaten en de groeiende BYOD-trend ervoor dat medewerkers overal en altijd toegang moeten hebben tot bedrijfsinformatie. Daarmee wordt de uitdaging om de onderneming met beperkte middelen toch goed te beveiligen nog groter.

“MKB-ondernemers krijgen te maken met steeds meer dreigingen, in de vorm van spam, phishing, virussen en web-aanvallen die het bedrijfsnetwerk en daarmee het bedrijf zelf in gevaar brengen”, zegt Gavin Struthers, senior vice president of worldwide channels bij McAfee. “Zonder constante updates raakt beveiligingssoftware verouderd. Om ervoor te zorgen dat het bedrijf continu beveiligd is, moet het volledig beschermd zijn tegen zowel bekende als nieuwe dreigingen.”

MKB-ondernemingen over de hele wereld zijn op zoek naar betrouwbare beveiligingsadviseurs. Dit betekent dat deze markt voor McAfee en zijn partners een enorm groeipotentieel biedt. Het afgelopen jaar heeft McAfee diverse strategische investeringen gedaan om kanaalpartners innovatie, differentiatie en eenvoud te bieden waarmee ze hun groei en winst kunnen stimuleren. McAfee heeft voor partners een uitgebreid MKB-aanbod, met onder andere:

  • Maatwerkoplossingen voor het MKB – McAfee heeft specifiek voor het MKB beveiligingsoplossingen ontwikkeld, van Security-as-a-Service tot in-huis suites die beveiliging bieden voor e-mail, het web en voor pc’s en apparaten.
  • McAfee MKB-specialisatie – via dit programma hebben partners de beschikking over een complete reeks tools, kant-en-klare marketingprogramma’s en exclusieve programma’s om de winstgevendheid te vergroten. Sinds de lancering van dit programma, negen maanden geleden, hebben ruim 2.000 MKB-partners uit de hele wereld zich hiervoor aangemeld.
  • McAfee Deal Registration – biedt partners tot 25% betere marges en een goedkeuringsproces van maximaal 4 uur. Ook dit programma is negen maanden geleden gelanceerd en heeft in het eerste kwartaal van 2012 gezorgd voor een groei van 50% in het aantal geregistreerde deals, ten opzichte van het kwartaal daarvoor.
  • McAfee Rewards – beloont verkoopmedewerkers van partners voor het verkopen van gekwalificeerde McAfee MKB-producten. In het tweede kwartaal van 2012 is er via het SMB Extravaganza Rewards-programma drie maal zo veel uitgekeerd voor de verkoop van MKB-producten.
  • McAfee SmartMarketing – dit is een e-commerce marketingplatform dat vanaf juni 2012 beschikbaar is.  McAfee-partners kunnen hier snel en gemakkelijk co-branded marketingmiddelen downloaden waarmee ze hun omzet kunnen stimuleren.

Oplossingen voor het MKB
De McAfee-beveiligingssuites voor het MKB beveiligen de desktops, fileservers en e-mailservers van een onderneming, allemaal via één geïntegreerde SaaS-oplossing. McAfee heeft deze oplossing voorzien van de mogelijkheid om klanten zelf te laten bepalen wanneer ze belangrijke beveiligingsupdates downloaden en installeren. Zo kan worden voorkomen dat het downloaden tijdens drukke tijden plaatsvindt, zodat het geen impact heeft op de business. McAfee hanteert voor het MKB-aanbod een ‘goed, beter, best’-aanpak, met de volgende suites

  • McAfee SaaS Endpoint Protection Suite – beschermt de op het netwerk aangesloten apparaten tegen aanvallen en biedt MKB-klanten de vrijheid om beveiliging volgens hun eigen voorkeuren in te richten.
  • McAfee SaaS Endpoint and Email Protection Suite – voegt bescherming toe tegen kwaadaardige e-mailcontent, nog voordat deze het netwerk binnenkomt. Zorgt voor continue toegang tot e-mail en biedt de mogelijkheid om op de client webfiltering toe te passen op basis van categorieën.
  • McAfee SaaS Total Protection Suite – voegt e-mail encryptie toe en voorgedefinieerde bibliotheken met gegevens over regelnaleving, om gevoelige gegevens te beschermen en te voldoen aan regelgeving. Verder biedt deze suite cloud-gebaseerde webfiltering voor antivirus en antimalware, evenals categoriefiltering om er voor te zorgen dat ongewenste content niet op het netwerk terecht komt.

McAfee biedt MKB-organisaties dezelfde mate van desktop- en netwerkbeveiliging als grote organisaties, maar met een oplossing die specifiek is afgestemd op het MKB, met minder complexiteit en tegen lagere kosten. Kijk voor meer informatie op http://www.mcafeepartners.com/parc_nl.nsf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − acht =