» » ION-IP nuanceert ophef over kwetsbaarheden e-mail attachments iOS

ION-IP nuanceert ophef over kwetsbaarheden e-mail attachments iOS

Geplaatst in: Bedrijfsnieuws 0

iphone5ION-IP, specialist in het optimaliseren en beveiligen van digitale communicatie- en transactieprocessen, nuanceert de ophef over de vermeende kwetsbaarheden van e-mail attachments in iOS. Wel is het aan te raden iOS-devices op te nemen in het bedrijfsbrede security-beleid.

De Duitse onderzoeker Andreas Kurtz heeft ontdekt dat de bijlagen bij e-mails die zijn opgeslagen op gejailbreakte iPhones en iPads 2 met iOS7 niet zijn versleuteld. Hierdoor zijn deze bijlagen toegankelijk voor kwaadaardige apps. Dit speelt vooral in de consumentenwereld. De doorsnee werknemer zal geen behoefte voelen aan jailbreaking, toch kunnen er risico’s optreden als consumenten dergelijke systemen inzetten voor zakelijk gebruik. BYOD-ontwikkelingen (Bring Your Own Device) vragen ook om die reden een goed security-beleid. ION-IP heeft een specifieke oplossing in huis. Deze Mobility-oplossing biedt verregaande beveiliging en beheer van alle mobiele devices van de organisatie en de data daarop, dus ook Apple-apparatuur. De Mobility-oplossing beveiligt de mobiele devices tegen jailbreaks en tegen dataverlies, versleutelt alle bijlagen en slaat ze op in een veilige kluis op het mobiele device. De gebruiker kan hier ook zelf andere vertrouwelijke documenten in opslaan. De organisatie kan documenten pushen naar deze kluis. Hierdoor hebben mobiele medewerkers de juiste vertrouwelijke documenten als prijslijsten en bedrijfspresentaties altijd bij de hand zonder gevaar voor verlies en onbevoegde toegang. 

ION-IP’s Mobility-oplossing biedt de mogelijkheid de bedrijfsapplicaties en bedrijfs-apps op een veilige wijze te ontsluiten voor medewerkers, klanten en derde partijen. De Mobility-oplossing voorziet in een veilig toegangsportaal met sterke authenticatie-mogelijkheden. Hierdoor krijgt het bedrijf grip en controle op de bedrijfsinformatiestromen.

Kijk voor meer informatie op http://www.ionip.com/mobility