» » GamePoint kiest voor Quanza Engineering

GamePoint kiest voor Quanza Engineering

Geplaatst in: Bedrijfsnieuws 0

GamePoint is een samenwerking aangegaan met Quanza Engineering, om zijn online-platform voor social games op te waarderen, te beschermen en de prestaties te bewaken. GamePoint brengt maandelijks wereldwijd honderdduizenden mensen samen binnen de online community van social games, en is in Nederland bekend met de website Spelpunt.nl.

GamePoint’s online community groeit snel, en einde 2011 kreeg het bedrijf te maken met steeds heviger DDoS-aanvallen. GamePoint maakte daarom gebruik van de Rapid Response Service van Quanza Engineering om de aanvallen af te slaan. Daartoe installeerde Quanza anti‑DDoS-apparatuur van RioRey.

Advies en uitbouw
Toen DDoS de kop was ingedrukt, werd Quanza aansluitend gevraagd het serverpark te analyseren en opwaardering te adviseren en uit te voeren, om voorbereid te zijn op toekomstige groei en eventuele vervolgaanvallen. Ook is het de rol van Quanza om GamePoint’s netwerkinfrastructuur continu te monitoren en verbeteren. In dringende situaties grijpt Quanza desnoods op afstand in.

Capaciteit
Quanza adviseerde GamePoint een uitbreiding en verzwaring van de netwerk-architectuur en installeerde nieuwe routers aan de randen van het netwerk die de snelheid verhogen tot 10 gigabit per seconde. Daarnaast is de verbinding met de internetleverancier opgewaardeerd tot 10 Gbps. Twee load balancers verdelen voortaan de belasting over de servers en handelen het piekverkeer af.

Schaalbaar
GamePoint IT Director Michaël de Groot zegt: ”Onze ICT moet GamePoint een schaalbaar platform bieden voor de omvangrijke community die dagelijks uit alle hoeken van de VS en Europa de websites van GamePoint bezoeken, en voor de miljoenen spelminuten die zij maken. De GamePoint-spelsites zijn nu 100% beschikbaar. Dat draagt bij aan de beste speelervaring en beschermt onze reputatie. Ons netwerk is nu sneller dan ooit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 4 =