Home » Opinie » Als je een rechter passeert, passeer je een grens

Als je een rechter passeert, passeer je een grens

Geplaatst in: Opinie 0

Mensen die zich scharen achter de doelstellingen van Anonymous zijn de laatste tijd zeer actief op zoek naar pedofielen, hun websites en hun chatgroepen. Op Pastebin verschenen al websites waar pedofielen met elkaar ervaringen en bestanden uitwisselen (nee, geen link, we zijn de would-be-pedofielen niet behulpzaam) en nu is ook een oude -vermeende- actieve pedofiel het doelwit geworden:

We proponents of the investigation of Joris Demmink noticed that the current secretary-general of Justice, mr. Joris Demmink, has been suspected of child abuse for 14 years now. Despite previous parliamentary questioning we still have doubts concerning mr. Demminks integrity. More research is desirable because several reports that were submitted have not been taken seriously. The court of justice has ignored this (and other) evidence, which leads to believe that Joris Demmink, due to his position within the judiciary, has had the opportunity to influence these decisions. It is our opinion that this is a severe violation of the principles of any law system.

Dat roept enige vraagtekens op. Het is aannemelijk dat alle niet-pedofielen in deze wereld het gebruik en misbruik van kinderen verafschuwen. Voor ouders is het een nachtmerrie dat hun kind contact heeft met een volwassen man of vrouw. Behalve voor de vele ouders op deze wereld die hun eigen kind misbruiken natuurlijk, maar dat terzijde, want ‘daar heb je het niet over’.

De vraag is of je mensen publiekelijk -via internet- mag achtervolgen en aan de schandpaal mag nagelen. Ongeacht wat ze gedaan hebben. Is het niet beter om de gevonden gegevens naar Justitie te sturen, in plaats van ze op Pastebin te plakken? Zorg je met openbare publicatie niet voor een volksgericht dat mensen ertoe zal brengen het heft in eigen hand te nemen? We hadden, eerlijk gezegd, van Anonymous een betere actie verwacht dan het publiekelijk bekend maken van namen en toenamen. Want ook al is je walging nog zo groot en oprecht, als je een rechter passeert, passeer je een grens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 1 =